Kόλαφος: Μέτρησαν λάθος στη Βουλή, δεν πέρασε ούτε το άρθρο 4 του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις - iefimerida.gr

Kόλαφος: Μέτρησαν λάθος στη Βουλή, δεν πέρασε ούτε το άρθρο 4 του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις

Kόλαφος: Μέτρησαν λάθος στη Βουλή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το προεδρείο της Βουλής ανακοίνωσε λάθος το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το άρθρο 4 του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις. Με 146 «ναι» το άρθρο τελικά δεν ψηφίστηκε αφού το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έδωσαν «γραμμή» να καταψηφιστεί. Αφορά τη συντεχνία των μηχανικών.

Στο άρθρο 4 ψήφισαν 146 ναι, 121 όχι, 26 παρών και κατά συνέπεια δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των 293 παρόντων βουλευτών. Η καταήφιση του άρθρου 4 ήταν η κομματική «γραμμή» του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Το άρθρο 4 αναφέρει : Ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Υγείας. Μεταξύ άλλων, η κατάργηση εισφορών 2% και 2 τοις χιλίοις υπέρ του ΤΕΕ επί των αμοιβών των μηχανικών και των καταβαλλόμενων ποσών στους αναδόχους για την εκτέλεση δημοσίων έργων.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία τόσο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψαν στο twitter ότι το άρθρο 4 δεν πέρασε, με τον κ. Καμμένο μάλιστα να κάνει λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ