Watson, ο πρώτος υπολογιστής με πτυχίο γιατρού; [βίντεο] - iefimerida.gr

Watson, ο πρώτος υπολογιστής με πτυχίο γιατρού; [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η IBM ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με εταιρεία ιατρικών ερευνών για να «μετατρέψει» σε... γιατρό τον Watson, έναν από τους ταχύτερους υπερυπολογιστές του κόσμου και πρωταθλητή του τηλεκουίζ Jeopardy!

Πραγματικό πτυχίο Ιατρικής δεν θα πάρει βέβαια, αλλά η μεγαλύτερη εταιρεία υπολογιστών του κόσμου θεωρεί ότι με τη συνεργασία της Cleveland Clinic θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις τεράστιες δυνατότητες αποθήκευσης δεδομένων, ανάλυσης και εξαγωγής απαντήσεων του Watson για να τον καταστήσει ένα σούπερ-εργαλείο στα χέρια των γιατρών.

Οι δύο εταιρείες θεωρούν ότι ο πρωταθλητής του θρυλικού αμερικάνικου τηλεκουίζ “Jeopardy!” θα μπορέσει να αποστηθίσει πολύ πιο εύκολα και γρήγορα τα ιατρικά ιστορικά των ασθενών που θα του δοθούν ώστε να καταλήγει σε συμπεράσματα για τις ασθένειες και τις θεραπείες που πρέπει να δοθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπερυπολογιστής Watson κατασκευάστηκε από την IBM με βάση αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης. Για να δοκιμαστούν οι δυνατότητές του, ο Watson συμμετείχε το 2011 στο αμερικάνικο σόου γρίφων “Jeopardy!” σε ένα ειδικό επεισόδιο όπου αντιμετώπισε τους δύο μεγαλύτερους πρωταθλητές, τον Μπραντ Ράτερ και τον Κεν Τζένινγκς.

Εκείνη την εποχή, ο Watson είχε στη μνήμη του 200 εκατομμύρια σελίδες, συνολικού μεγέθους 4 Terrabytes, μαζί με όλες τις ιστοσελίδες της Wikipedia. Νίκησε τους δύο αντιπάλους του με ευκολία, και κέρδισε το βραβείο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, χωρίς να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ