«Αγριεύει» η Εφορία – Διασταυρώσεις μέσω πιστωτικών καρτών και ΔΕΚΟ - iefimerida.gr

«Αγριεύει» η Εφορία – Διασταυρώσεις μέσω πιστωτικών καρτών και ΔΕΚΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Όλο και πιο... απαιτητικός γίνεται ο Μεγάλος Αδελφός που φιλοδοξεί να «στήσει» το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να μπορεί από την επόμενη χρονιά να πραγματοποιεί διασταυρώσεις ευρείας κλίμακας, αξιοποιώντας στοιχεία από τις πληρωμές με πιστωτική κάρτα έως και τη κατανάλωση... νερού!

Σε συνέχεια Απόφασης που υποχρεώνει τράπεζες, θεραπευτήρια, ΔΕΚΟ, εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, ασφαλιστικές εταιρίες και Ταμεία, να γνωστοποιούν για τις συναλλαγές και τις δαπάνες των πελατών τους, έτσι ώστε να μεγαλώσει τη βάση δεδομένων του εν όψει των εξαντλητικών διασταυρώσεων για το πόθεν έσχες μισθωτών, συνταξιούχων, ελευθέρων επαγγελματιών, που πρόκειται να ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά, με νέα Απόφαση το υπουργείο απαιτεί την αποστολή στοιχείων στο ΚΕΠΥΟ από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης αλλά κι από όλα τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα, ήτοι Πανεπιστήμια, Κολλέγια, Παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων, Φροντιστήρια κ.λ.π..

Τα στοιχεία αυτά αφορούν στους ΑΦΜ και στο ονοματεπώνυμο των υπόχρεων προς πληρωμή αλλά και τα καταβληθέντα δίδακτρα, με την επισήμανση ότι έως τις 20 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν αποσταλεί τα πρώτα στοιχεία.

Πιο αυστηρό γίνεται το υπουργείο Οικονομικών και απέναντι στις τράπεζες, καθώς απαιτεί πλέον στοιχεία από το 2009- και όχι από το 2010- που αφορούν στην ύπαρξη και κίνηση επενδυτικών χαρτοφυλακίων δηλαδή επενδύσεις σε αμοιβαία, μετοχές, ομόλογα, πολύτιμα μέταλλα, στην ύπαρξη θυρίδων και στην αγορά χρυσών λιρών- ράβδων χρυσού. Επιπλέον οι τράπεζες θα πρέπει να αποστείλουν στοιχεία και για τις συναλλαγές σε ελληνικά ΑΤΜ από κάρτες που εκδόθηκαν εκτός Ελλάδας, με την επισήμανση ότι τα πρώτα στοιχεία θα πρέπει να τεθούν στη διάθεση του ΚΕΠΥΟ έως τις 20 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ