Κοινή δέσμευση Ισπανίας- Ιταλίας για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ - iefimerida.gr

Κοινή δέσμευση Ισπανίας- Ιταλίας για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Κοινή δέσμευση Ισπανίας- Ιταλίας για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δέσμευση της Ισπανίας και της Ιταλίας για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνης εξέφρασαν ο Μάριο Μόντι και ο Μαριάνο Ραχόι, στα πλαίσια επίσκεψης του πρώτου στη Μαδρίτη.

«Η δέσμευσή μας στο ευρώ είναι απαρασάλευτη και θα υιοθετήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούμε τη σταθερότητα, τον αμετάκλητο χαρακτήρα του», δήλωσε ο κ. Ραχόι, υποδεχόμενος τον Ιταλό ομόλογό του στη Μαδρίτη.

Παρά το γεγονός ότι η επίσημη αφορμή της συνάντησης είναι η πρώτη διμερής σύνοδος κορυφής ανάμεσα στις δύο χώρες την τελευταία τριετία, το μεγαλύτερο μέρος των συνομιλιών τους θα επικεντρωθεί στην ευρωπαϊκή επικαιρότητα.

Οι δύο χώρες έχουν ταχθεί κατά της προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης ωστόσο όπως φαίνεται η Ιταλία επιθυμεί μια ισπανική προσφυγή προκειμένου να αποκλιμακωθούν τα spreads των ομολόγων της.

Η Ισπανία έχει ήδη ζητήσει από τους Ευρωπαίους εταίρους σχεδόν 100 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών της ενώ το θέμα αναμένεται να διευκρινιστεί στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον Δεκέμβριο.

Ο Μάριο Μόντι αντιμετωπίζει επίσης τις δικές του δυσκολίες λόγω των αιτιάσεων του προκατόχου του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για τον αντίκτυπο της λιτότητας στην οικονομία της Ιταλίας.

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής οι δύο πρωθυπουργοί θα ανοίξουν το Φόρουμ Διαλόγου Ιταλίας και Ισπανίας, στο οποίο συμμετέχουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις και από τις δύο χώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ