Η γερμανική κυβέρνηση λέει όχι σε νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

Η γερμανική κυβέρνηση λέει όχι σε νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Η γερμανική κυβέρνηση λέει όχι σε νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά του ενδεχομένου περαιτέρω αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με την συμμετοχή του επίσημου τομέα (OSI), τάσσεται ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Όπως εξήγησε ο Ζάιμπερτ, στην γερμανική νομοθεσία σχετικά με τον προϋπολογισμό προβλέπεται πως «δάνεια μπορούν να δοθούν μόνον εφόσον η πρόκληση βλάβης δεν θεωρείται πιθανή».

«Σε έναν οφειλέτη, ο οποίος σήμερα δεν αποπληρώνει τα χρέη του, δεν μπορούμε να δώσουμε αμέσως μετά νέες πιστώσεις και εγγυήσεις. Με ένα τέτοιο μέτρο, θα δέναμε οι ίδιοι τα χέρια μας και δεν θα ήταν και προς το συμφέρον της Ελλάδας», επισήμανε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας παράλληλα πως το ζήτημα ενός «κουρέματος» του επίσημου τομέα δεν τίθεται καν.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας μέσω της εκπροσώπου Τύπου της ανέφερε ότι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσπαθεί να καταλήξει σε λύσεις, οι οποίες θα είναι καθαρές σε σχέση με το δίκαιο του προϋπολογισμού και τις οποίες θα μπορεί να υπερασπιστεί» και πρόσθεσε ότι και σε άλλες χώρες ισχύουν παρόμοιοι κανόνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ