Βρούτσης: Δεν είναι δογματική η συζήτηση για την «Αριάδνη» και το 50ευρω στους συμβολαιογράφους - iefimerida.gr

Βρούτσης: Δεν είναι δογματική η συζήτηση για την «Αριάδνη» και το 50ευρω στους συμβολαιογράφους

Βρούτσης: Δεν είναι δογματική η συζήτηση για την «Αριάδνη» και το 50ευρω στους σ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτό παράθυρο νέας συζήτησης του προγράμματος «Αριάδνη» άφησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μετά από τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου.

Σύμφωνα με σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής, το υπουργείο Εργασίας δείχνει να προτιμά ένα σύστημα που εφαρμοζόταν στην Ελλάδα επί Τουρκοκρατίας και να επιβάλλει πρόσθετη επιβάρυνση ύψους 50-60 ευρώ στον πολίτη για κάθε ληξιαρχική πράξη, 5 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία ετησίως και 10 εκατομμύρια ευρώ έσοδα για μια συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα.

Ο βουλευτής αντιπροτείνει την εφαρμογή ισχύοντος νόμου ο οποίος προβλέπει ότι με την έκδοση μιας απλής ΚΥΑ θα μπορούσε να υπάρξει καθολική εφαρμογή στα ληξιαρχεία άμεσα και ανέξοδα του συστήματος, που η ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) έχει έτοιμο εδώ και 6 μήνες. Μόνη προϋπόθεση τα ληξιαρχεία να έχουν υπολογιστή και ίντερνετ. Αλλά και αυτά που δεν έχουν, μπορούν να αποστέλλουν e-mail ή φαξ στην ΗΔΙΚΑ, η οποία καταχωρεί τα στοιχεία και ενημερώνει τα ασφαλιστικά ταμεία ή ακόμα να προβλέπει, για το μεταβατικό στάδιο μέχρι να αποκτήσουν- και όσα ληξιαρχεία δεν διαθέτουν ήδη- υπολογιστές και σύνδεση με το ίντερνετ, την συμμετοχή των δήμων και των ΚΕΠ, τα οποία είναι ήδη συνδεδεμένα λόγω της χορήγησης του ΑΜΚΑ με την ΗΔΙΚΑ.

Απαντώντας στην κριτική του κ.Κεδίκογλου, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι «αυτή η πρόταση (Αριάδνη) δεν είναι κλισέ ούτε δογματική, είναι μια ανοιχτή πρόταση - πρόκληση για όλους, κυρίως για το πολιτικό σύστημα, να τη βρούμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ