Κλειστό και το αεροδρόμιο του Βερολίνου από τη στάχτη της Ισλανδίας - iefimerida.gr

Κλειστό και το αεροδρόμιο του Βερολίνου από τη στάχτη της Ισλανδίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γερμανική υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι τα αεροδρόμια του Βερολίνου θα κλείσουν στις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας), εξαιτίας του νέφους τέφρας από το ηφαίστειο Γκρίμσβετν της Ισλανδίας. 150 πτήσεις ακύρωσε η Lufthansa.

Η βόρεια Ευρώπη αναμένεται να αντιμετωπίσει σήμερα τα περισσότερα προβλήματα από την ηφαιστειακή τέφρα από το ισλανδικό ηφαίστειο Γκρίμσβετν, που εξερράγη το Σάββατο, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς η δραστηριότητα του ηφαιστείου μειώνεται.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας των Αεροδρομίων στη Γερμανία ανακοίνωσε το κλείσιμο των αεροδρομίων στη Βόρεια Γερμανία, από τις 05.00' τοπική ώρα το πρωί της Τετάρτης, εξαιτίας του σύννεφου της τέφρας που προέρχεται από τις εκρήξεις του Ισλανδικού ηφαιστείου και μετακινείται πάνω από τον ουρανό της χώρας.

Με ανακοίνωσή της το βράδυ της Τρίτης η Υπηρεσία Ασφαλείας των Αεροδρομίων ενημέρωσε ότι στο αεροδρόμιο της Βέρνης που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας δεν θα πραγματοποιούνται προσγειώσεις η απογειώσεις από τις 05.00' τοπική ώρα ενώ στου Αμβούργου, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας,θα διακοπεί η εναέρια κυκλοφορία από τις 06.00' το πρωί της Τετάρτης.

Κλειστό πλέον και το αεροδρόμιο του βερολίνου ενώ τα μεγαλύερα αεροδρόμια του Μονάχου και της Φρανκφούρτης δεν αναμένεται να επηρεαστούν.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol αναφέρει ότι σήμερα η ηφαιστειακή τέφρα ενδέχεται να επηρεάσει κάποια μέρη της Δανίας, της νότιας Νορβηγίας και της νοτιοδυτικής Σουηδίας προκαλώντας μικρά προβλήματα στις πτήσεις.

Η γερμανική υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι θα ανασταλλούν οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις από το αεροδρόμιο της Βρέμης από τις 05:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας), ενώ μία ώρα αργότερα και από το αεροδρόμιο του Αμβούργου. Πιθανό είναι το κλείσιμο του αεροδρομίου του Βερολίνου γύρω στις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας), επιπλέον ενδέχεται να επηρεαστεί το αεροδρόμιο του Ανόβερο.

Πάντως από την Ισλανδία οι ηφαιστειολόγοι έχουν καλά νέα για τις αεροπορικές εταιρείες καθώς λένε ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα μειώνεται.

Ο πρόεδρος της χώρας Ολαφουρ Γκρίμσον δήλωσε στο BBC: "Το ηφαίστειο μοιάζει να ηρεμεί. Μειώνεται η ένταση των εκρήξεων και το νέφος από την ηφαιστειακή τέφρα είναι σίγουρα μικρότερο από πριν".

Η τέφρα από το Γκρίμσβετν έχει δημιουργήσει λιγότερα προβλήματα απ΄ότι η έκρηξη στο επίσης ισλανδικό ηφαίστειο Εϊαφιαλαϊόκουλ πέρυσι, όταν περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάστηκαν από το εξαήμερο κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με την Eurocontrol σχεδόν 500 πτήσεις ματαιώθηκαν χθες Τρίτη στην Ευρώπη λόγω του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ