Εκκενώνεται η Νέα Υόρκη για τον τυφώνα Σάντι- Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς - iefimerida.gr

Εκκενώνεται η Νέα Υόρκη για τον τυφώνα Σάντι- Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη για τον τυφώνα Σάντι - Εκκενώνεται η πόλη – Χειρόφρενο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Υόρκη, καθώς ο τυφώνας Σάντι πλησιάζει και ετοιμάζεται να «χτυπήσει» την πόλη.Ήδη όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη της Νέας Υόρκης - Μετρό, λεωφορεία, τρένα – έχουν τραβήξει χεριόφρενο, αφού οι αρχές της Νέας Υόρκης διέταξαν την αναστολή της κυκλοφορίας τους.

Οι αρχές αναμένουν πως θα προκληθούν πλημμύρες και ζημιές από το πέρασμα του τυφώνα, που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες τη βορειοανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μάλιστα η αναστολή της λειτουργίας των μέσων μεταφοράς θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα ίσως και την Τρίτη. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι πως και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απευθυνόμενους στους πολίτες τους ζήτησε να «πάρουν στα σοβαρά» τον κίνδυνο.

Ο Σάντι κινείται με ανέμους 120 χιλιομέτρων την ώρα οι οποίοι αναμένεται να ενισχυθούν αισθητά καθώς ο τυφώνας κινείται σε ψυχρότερα νερά. Στο μάτι του τυφώνα οι άνεμοι αυτοί κινούνται με ταχύτητα 800 χιλιόμετρα σύμφωνα με το ίδιο κέντρο.

Λουκέτο και στην Γουόλ Στριτ

Ακόμα και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης «χτυπήθηκε» από τον Σάντι, πριν ακόμα φτάσει στην περιοχή, αφού αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστό την Δευτέρα. Μάλιστα σύμφωνα με το Ρόιτερς αλλά και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το αμερικανικό χρηματιστήριο αναμένεται να παραμείνει κλειστό και την Τρίτη.

Εκτός από το μετρό, οι Αρχές αποφάσισαν επίσης να κλείσουν τα πάρκα, οι παιδικές χαρές και οι πλαζ. Την ίδια ώρα εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν την Κυριακή στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης όπως και σε άλλες πόλεις στην ανατολική ακτή της χώρας. Η Air France ακύρωσε όλες τις πτήσεις της που προβλέπονταν για τη Δευτέρα προς τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, την ώρα που αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει εκατοντάδες εσωτερικές πτήσεις.

«Αν γυρίσει και απομακρυνθεί, τόσο το καλύτερο. Πραγματικά θα είναι πολύ καλά. Αλλά αν όχι, εμείς θα είμαστε προετοιμασμένοι γι'αυτό», σημείωσε ο Κουόμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ