Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για να κλείσει το πακέτο των μέτρων - iefimerida.gr

Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για να κλείσει το πακέτο των μέτρων

Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για να κλείσει το πακέτρο πριν το Euro Working group της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ενόψει της συνεδρίασης της Ομάδας εργασίας του Eurogroup που θα πρέπει να παρουσιαστεί το πακέτο των μέτρων.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, και οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, και Υγείας Ανδρέας Λυκουρέτζος.

Με την κυβερνητική συνοχή να δοκιμάζεται τόσο από τη στάση της ΔΗΜΑΡ στα εργασιακά όσο και από τη στάση των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατά την κρίσιμη ψηφοφορία, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να «κλειδώσει» το πακέτο προκειμένου να παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο Euro Working Group και στη συνέχεια στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να επιμείνει στην ψήφιση του πακέτου υπό τη δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας. Με το χρονοδιάγραμμα να γίνεται ασφυκτικά πιεστικό στην κυβέρνηση επιχειρούν να καταλήξουν σε μια συμβιβαστική λύση με τη ΔΗΜΑΡ ως προς τα εργασιακά προκειμένου να μην τραυματισθεί η συνοχή του κυβερνητικού σχήματος και δοθεί η εικόνα πολιτικής αστάθειας στο εξωτερικό.

Ακόμα, εκφράζονται φόβοι ότι τυχόν αρνητική στάση της ΔΗΜΑΡ μπορεί να συμπαρασύρει και ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στο παρασκήνιο αφήνουν να εννοηθεί πως είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

To Σάββατο υπήρξε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι εμπλέκονται στα μέτρα που ζητούν οι δανειστές ενώ έχει ζητηθεί από τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα το πρωί να έχουν κατατεθεί όλες οι σχετικές προτάσεις στη γραμματεία της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών στην τηλεδιάσκεψη του Εurogroup θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης, ενώ θα συζητηθούν και όλα τα άλλα θέματα που αφορούν τη χώρα μας, όπως η η βιωσιμότητα του χρέους καθώς και ο χρόνος και το κόστος μιας διετούς επιμήκυνσης ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ