Παπακωνσταντίνου: Ρωτήστε τον Βενιζέλο και το ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Παπακωνσταντίνου: Ρωτήστε τον Βενιζέλο και το ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ

Παπακωνσταντίνου: Ρωτήστε τον Βενιζέλο και το ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αντεπίθεση περνά ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του διαδόχου του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ΣΔΟΕ ότι δεν αξιοποίησαν τη λίστα Λαγκάρντ που ο ίδιος έφερε στην Ελλάδα.

«Από την ημέρα που έφυγα από το υπουργείο διακόπηκε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης της λίστας», λέει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός μιλώντας στην εφημερίδα Real News. Ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνείται κατηγορηματικά ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ επί των ημερών του διευκρινίζοντας όμως πως «ο καθένας μας μπορεί να διαβεβαιώσει μόνο για τον εαυτό του».

Παράλληλα, σε άλλη συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι το CD -που όπως είπε δεν ξέρει που είναι- με τη λίστα που παραδόθηκε από τη Γαλλία σε διπλωματικό σάκκο «ήταν αντίγραφο, ξεκλείδωτο και χωρίς διακριτικά». Στην ερώτηση γιατί δεν το πρωτοκόλλησε όταν το παρέλαβε απαντά, πως η Λαγκάρντ είχε επισημάνει ότι πρόκειται για απόρρητες πληροφορίες: «Αρα τι να πρωτοκολλήσω;» αναρωτιέται και υπογραμμίζει πως έδωσε «20 ονόματα για πρώτη έρευνα» με μοναδικό κριτήριο το ύψος των καταθέσεων, καθώς οι καταθέτες αυτοί είχαν τις μισές από τις συνολικές καταθέσεις της λίστας. «Όλα τα στοιχεία δόθηκαν στον κ.Διώτη» επισημαίνει.

Τέλος, ο πρώην υπουργός τονίζει πως στην πορεία του στο υπουργείο έγιναν σημαντικά πράγματα, αλλά υπήρξαν και ατυχείς χειρισμοί,

Απαντώντας σε όσους τον επικρίνουν για τους χειρισμούς αυτούς, τονίζει ότι βρίσκεται σε πολύ χειρότερη οικονομική κατάσταση από τότε που μπήκε στην πολιτική. «Δεν έχω καταθέσεις στην Ελβετία, δεν έχω offshore, το μοναδικό μου περιουσιακό στοιχείο - ένα εξοχικό σπίτι χτίστηκε με δάνειο πριν 10 χρόνια. Δεν έχω καν καταθέσεις στην Ελλάδα. Μόνο δάνεια...», λέει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ