O οικονομικός αναλυτής της κρίσης Γιάννης Βαρουφάκης τώρα παρουσιάζει και έργα τέχνης - iefimerida.gr

O οικονομικός αναλυτής της κρίσης Γιάννης Βαρουφάκης τώρα παρουσιάζει και έργα τέχνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ελλάδα 2012: Ενοικιάζεται - Πωλείται» ονομάζεται το πρότζεκτ της Ελληνοαμερικανίδας Τriada Samaras, που παρουσιάζει σήμερα ο οικονομολόγος και σχολιαστής Γιάννης Βαρουφάκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.
Τελικά η οικονομική κρίση της Ελλάδας είναι παρούσα σε κάθε σκέψη και πρόταση του Γιάννη Βαρουφάκη. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι προτείνει στο κοινό να γνωρίσει το φωτογραφικό πρότζεκτ με τίτλο "The State of Greece 2012: ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ - ΠΩΛΕΙΤΑΙ: FOR SALE - FOR RENT". Η Ελληνομερικανίδα καλλιτέχνης εστιάζει στην οικονομική κρίση που μαστίζει κυρίως τον εμπορικό κόσμο της Αθήνας και ως σύμπτωμα αυτής της κρίσης παρουσιάζει και αναλύει την έντονη παρουσία ενοικιαστηρίων και πωλητηρίων στην πόλη.


Με το φωτογραφικό της φακό περιηγήθηκε στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας έναν χάρτη κλειστών, εγκαταλελειμμένων καταστημάτων. Με φωτογραφική ένταση αποτυπώνει την πλήρη απουσία επιχειρηματικότητας και ζωής, πίσω από κατεβασμένα ρολά, λουκέτα και τα κίτρινα αγγελτήρια που αναζητούν μια νέα χρήση για το χώρο. Οι Αθηναίοι θα αναγνωρίσουν περιοχές στο Σύνταγμα, την Ομόνοια, τη Σταδίου, την Ερμού, αλλά και το Παγκράτι και τα Ιλίσια. Το διεθνές κοινό θα δει την άτακτη υποχώρηση του εμπορίου και των αναπτυξιακών πυρήνων της πόλης.


Ο Γιάννης Βαρουφάκης – που έχει εντρυφήσει στα θέματα τέχνης εξαιτίας της συζύγου του, Δανάης Στράτου, δημιουργού με διεθνή παρουσία στο χώρο των εικαστικών- δεν κάνει κανένα σχόλιο για το πρότζεκτ της κα. Samaras, παραθέτει όμως το link που οδηγεί στο site της και αναλύει το σκεπτικό του πρότζεκτ. Εκεί διαβάζουμε μεταξύ άλλων πως η καλλιτέχνης ασχολείται κυρίως με έντονα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά θέματα με επίκεντρο τη Νέα Υόρκη, όμως η βαθιά συμπόνια της για όσα περνούν οι Έλληνες δεν την εμπόδισαν να δει τις ομοιότητες που –και όμως- υπάρχουν ανάμεσα στα εμφανή προβλήματα της Αθήνας και σε όσα υποβόσκουν στη Νέα Υόρκη.


Το βέβαιο είναι πως πέρα από την καλλιτεχνική αξία του συγκεκριμένου έργου με τον έντονο κοινωνικό σχολιασμό, ο Γιάννης Βαρουφάκης βρήκε την ιδανική εικονογράφηση για τις απόψεις και τις αναλύσεις του...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ