Σχολικό βιβλίο στην Τουρκία εμφανίζει σαν Εβραίους δαίμονες τον Αϊνσταιν και τον... Δαρβίνο - iefimerida.gr

Σχολικό βιβλίο στην Τουρκία εμφανίζει σαν Εβραίους δαίμονες τον Αϊνσταιν και τον... Δαρβίνο

Σχολικό βιβλίο στην Τουρκία εμφανίζει σαν Εβραίους δαίμονες τον Αινσταιν και τον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο σχολικά εγχειρίδια που διανεμήθηκαν φέτος στα δημοτικά σχολεία της Τουρκίας προκαλούν σκάνδαλο για το αντισημιτικό τους περιεχόμενο, εκθέτοντας διεθνώς την κυβέρνηση Ερντογάν.

Στα σχολικά αυτά βιβλία μεγάλοι επιστήμονες, όπως ο Δαρβίνος (που σημειωτεόν δεν ήταν Εβραίος) και ο Αϊνστάιν, εμφανίζονται σαν «περιθωριακές» και «αποκρουστικές» προσωπικότητες, ενώ οι υποτιθέμενες αδυναμίες τους αποδίδονται στην Ισραηλιτική καταγωγή τους.

Στα σχολικά εγχειρίδια αυτά που υποτίθεται ότι διαμορφώνουν τις αξίες των μικρών μαθητών στην Τουρκία γράφονται απίστευτα πράγματα για τον θεμελιωτή της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών που άλλαξε την ιστορία της βιολογίας: «Ο Δαρβίνος είχε δύο μεγάλα προβλήματα. Πρώτον ήταν Εβραίος και δεύτερον μισούσε την εμφάνιση του: το προτεταμένο του μέτωπο, την γαμψή του μύτη και την αραιή οδοντοστοιχία του.» Στο βιβλίο διαβάζουμε ακόμα ότι «ο Δαρβίνος όταν ήταν μικρός προτιμούσε να συχνάζει στον ζωολογικό κήπο παρατηρώντας τους χιμπατζήδες, παραμελώντας το σχολείο και τα μαθήματα του.»

Για τον Αινστάιν γράφονται αντίστοιχα μαργαριτάρια: «Ηταν βρώμικος και απεριποίητος, ενώ του άρεσε να τρώει σαπούνι ακόμα και όταν η Γκεστάπο έβαζε τους εβραίους στα κρεματόρια για να τους μετατρέψει σε σαπούνι...»

Σύμφωνα με τους Financial Times που αποκάλυψαν την υπόθεση στην έκδοση του περασμένου Σαββατοκύριακου, η επίθεση σε τόσο μεγάλους επιστήμονες που άλλαξαν την ιστορία της ανθρωπότητας δεν είναι τυχαία. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι θρησκευτικοί κύκλοι που οργανώνονται στο κόμμα του Ερντογάν και ονειρεύονται να οικοδομήσουν μελλοντικά ένα θεοκρατικό καθεστώς δηλητηριάζουν την τουρκική νεολαάια με παραληρήματα κατά της επιστήμης για να εμφανίσουν την πίστη και την θρησκεία σαν μοναδικό αντίβαρο στον ορθολογισμό.

Τα βιβλία αυτά προκάλεσαν την αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Τούρκων δασκάλων ζητώντας την απόσυρση των εγχειριδίων αυτών, ενώ το τουρκικό υπουργείο Παιδείας δήλωσε άγνοια για το περιεχόμενο τους...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ