Αποσύρονται κουλουράκια από τα ράφια σούπερ - μάρκετ με εντολή ΕΦΕΤ - iefimerida.gr

Αποσύρονται κουλουράκια από τα ράφια σούπερ - μάρκετ με εντολή ΕΦΕΤ

Αποσύρονται κουλουράκια από τα ράφια σούπερ - μάρκετ με εντολή ΕΦΕΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άμεση ανάκληση – απόσυρση από την αγορά των προιόντων με την ονομασία «STEVIA, κουλουράκια χωρίς ζάχαρη με στέβια» ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Στην κίνηση αυτή προχώρησε ο ΕΦΕΤ μετά την καταγγελία που δέχτηκε και αφορούσε το εν λόγω προϊόν. Σε αυτή αναφερόταν πως στο προϊόν «STEVIA, κουλουράκια χωρίς ζάχαρη με στέβια», περιέχεται η γλυκαντική ύλη γλυκοζίτες στεβιόλης (Ε960), της οποίας η χρήση, σύμφωνα με την Ενωσιακή Νομοθεσία, δεν επιτρέπεται για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου.

Πρόκειται για το προϊόν «STEVIA, κουλουράκια χωρίς ζάχαρη με στέβια», σε συσκευασία των 330g, με ημερομηνίες λήξης 19/09/13, 28/09/13, 4/10/13 και 9/10/13.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ