Handelsblatt: Στο Εurogroup της 12ης Νοεμβρίου οι αποφάσεις για την επιμήκυνση - iefimerida.gr

Handelsblatt: Στο Εurogroup της 12ης Νοεμβρίου οι αποφάσεις για την επιμήκυνση

Handelsblatt: Στο Εurogroup της 12ης Νοεμβρίου οι αποφάσεις για την ελληνική επι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη συνεδρίαση του Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, η Ευρωζώνη θα κληθεί να αποφασίσει για την παροχή νέων κεφαλαίων στην Ελλάδα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κόστος της διετούς επιμήκυνσης θα κινηθεί μεταξύ 16 και 20 δισ. Ευρώ και θα τεθεί στο μικροσκόπιο της επόμενης συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών για την Ευρωζώνη ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να περάσει κι από το γερμανικό Κοινοβούλιο.

Η Ηandelsblatt υποστηρίζει ότι οι χώρες της Ευρωζώνης εξετάζουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως τη μείωση του επιτοκίου των δανείων που έχει ήδη λάβει η Αθήνα ή την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους.

Σύμφωνα πάντως με τη γερμανική εφημερίδα, η Ευρωζώνη δεν δείχνει να πρόθυμη να προχωρήσει σε μια νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους καθώς η σχετική πρόταση που επιχείρησε να θέσει προς συζήτηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έγινε αποδεκτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ