Ένας... Bενιζέλος αναλαμβάνει επικεφαλής του FBI στη Νέα Υόρκη - iefimerida.gr

Ένας... Bενιζέλος αναλαμβάνει επικεφαλής του FBI στη Νέα Υόρκη

Ένας... Bενιζέλος αναλαμβάνει επικεφαλής του FBI στη Νέα Υόρκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον ρωτούν συνέχεια στις ΗΠΑ αν έχει σχέση με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Ο Γιώργος Βενιζέλος, απλώς ανασηκώνει τους ώμους, σίγουρα και τα μανίκια πλέον, αφού εδώ και λιγότερο από 24 ώρες είναι το νέο μεγάλο αφεντικό του FBI στη Νέα Υόρκη.
Ένας βετεράνος του FBI, με 22 χρόνια καριέρας στην ομοσπονδιακή υπηρεσία, περήφανος για το ελληνικό του όνομα και εμμονικός με τη διαλεύκανση του –πάσης φύσεως- εγκλήματος είναι ο 51χρονος Γιώργος Βενιζέλος. Οι συντάκτες του αστυνομικού ρεπορτάζ τον λατρεύουν, έχουν γράψει κείμενα ωδές για την αφοσίωση του και τον μεθοδικό τρόπο που τον οδηγεί στην επίλυση των εθνικής σημασίας υποθέσεών του. Αναφέρονται συχνά δε στην ελληνική του ρίζα: Ο πατέρας του Γιώργου Βενιζέλου ήταν καπετάνιος που μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη στη δεκαετία του 1940, ενώ η μητέρα του γεννήθηκε στη Μασαχουσέτη από Έλληνες γονείς. Ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νιού Τζέρσεϊ στην όχθη του ποταμού Hudson και από μικρός κοιτούσε μαγεμένος τα φώτα της μεγάλης πόλης και άκουγε τις σειρήνες της που ποτέ δεν σιγούν.

Ένας... Bενιζέλος αναλαμβάνει επικεφαλής του FBI στη Νέα Υόρκη | iefimerida.gr 0


Θυμάται ως μικρό παιδί να παρακολουθεί από την άλλη όχθη την ανέγερση των Δίδυμων Πύργων. Έχει ακόμα στο δέρμα του την αίσθηση της κατάρρευσης των πύργων και της τεράστιας επιχείρησης διάσωσης των εγκλωβισμένων και της υπερηφάνειας της πόλης που αγαπά. Στα χρόνια που έμεινε στο γραφείο της Νέας Υόρκης ως το νούμερο δύο, ανέλαβε να διαλευκάνει την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης στην Τimes Square και ενεπλάκη σε αμέτρητες υποθέσεις πάταξης της τρομοκρατίας. Η αφοσίωσή του είναι ένα Νεοϋορκέζικο talk of the town: «απλά δεν μπορώ να κοιμηθώ αν δεν λύσω κάθε υπόθεση που αναλαμβάνω. Αν ξέρω πως υπάρχει ακόμη κάποιος κίνδυνος εκεί έξω», λέει ο ίδιος.


Μέχρι πριν λίγες ώρες και επί δύο χρόνια ήταν επικεφαλής του γραφείου του FBI στη Φιλαδέλφεια, μια πόλη που πιστεύει πως ταιριάζει με την προσωπικότητά του. «Είναι μια σκληρή πόλη, αλλά μου ταιριάζει ο χαρακτήρας και η ιστορία της», λέει ο ίδιος. Η ιστορία άλλωστε είναι μέρος του ίδιου του ονόματός του. Προκαλεί, έτσι, έκπληξη να διαβάζει κανείς στον αμερικανικό τύπο πως ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ο μοντέρνος πρωθυπουργός της Ελλάδας, που οδήγησε τη χώρα στην ενοποίηση μετά από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, και ίσως μακρινός συγγενής του Γιώργου! Τι άλλο αγαπούν να γράφουν για αυτόν εκτός από τις υποθέσεις του; Ο Γιώργος Βενιζέλος είναι οπαδός των Yankees, έχει εδώ και χρόνια εισιτήρια διαρκείας για τους Giants, έχει σπουδάσει λογιστικά στο Fordham University, όπου συχνά τον καλούν να μιλήσει στους σπουδαστές προβάλλοντάς του ως ένα από τους πλέον σημαντικούς αποφοίτους.


Η ενεργή εμπλοκή του στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ξεκίνησε λίγες εβδομάδες μετά την κατάρρευση των δίδυμων πύργων όταν έφτασε στο γραφείο του η είδηση πως ένας τρομοκράτης πρόκειται να κάνει πειρατεία σε τρένο που μεταφέρει ατομική βόμβα. Το τρένο ακινητοποιήθηκε και άρχισε ένας μαραθώνιος ερευνών και επικοινωνίας με αμερικανικές πρεσβείες στο εξωτερικό. Έτσι ξεκίνησε μια γοητευτική περιπέτεια για τον Γιώργο Βενιζέλο. Όσο για την τελευταία του δράση; Ήταν η δημιουργία μιας τηλεφωνικής γραμμής επικοινωνίας για την καταγγελία κρουσμάτων διαφθοράς στο δημόσιο τομέα! Καθώς ο Γιώργος Βενιζέλος κατευθύνεται στο νέο του γραφείο ως ο ισχυρός άντρας του FBI, αναρωτιόμαστε ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις στην Ελλάδα αν κάποιος γεννημένος στη χώρα μας από αλλοδαπούς γονείς αναλάμβανε τη διεύθυνση της αστυνομίας και της ΕΥΠ. Αν γινόταν υπεύθυνος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Και όμως, τη στιγμή που κάποιοι απαιτούν έξωση μεταναστών από παντού στη χώρα μας – ακόμα και από τις φοιτητικές εστίες- ένας έλληνας δεύτερης γενιάς, γιος μετανάστη, καταλαμβάνει μια κορυφαία εθνικής σημασίας θέση στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ