Επική ανατροπή-θρίαμβος του Ολυμπιακού με «πιστολιά» στο 92' μέσα στη Γαλλία [βίντεο] - iefimerida.gr

Επική ανατροπή-θρίαμβος του Ολυμπιακού με «πιστολιά» στο 92' μέσα στη Γαλλία [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, ο Ολυμπιακός κατάφερε χτες να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ στο τελευταίο λεπτό με γκολ του Μήτρογλου και να αποδράσει με ένα επικό 1-2 από την έδρα της Μονπελιέ στη Γαλλία, διατηρώντας ζωντανό το ευρωπαϊκό όνειρο.

Μπορεί τα πρώτα 50 λεπτά, ο Ολυμπιακός να έδειχνε φοβισμένος και ανήμπορος να απειλήσει την εστία των Γάλλων, ωστόσο όλα άλλαξαν μόλις... δέχτηκε το πρώτο γκολ! Ο Ζαρντίμ παρουσίασε μια σύνθεση χωρίς εκπλήξεις, με τον Τζιμπούρ μόνο στην επίθεση. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι της Μονπελιέ ήταν κινητικότατοι και με μοχλό τον Μπελχαντά κρατούσαν την μπάλα, έλεγχαν τον ρυθμό και δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα στην άμυνα του Θρύλου. Η πρώτη ευκαιρία τους στο 8' με σουτ ευτυχώς δεν βρήκε στόχο.

Αντίθετα, έπρεπε να φτάσει το 19' για να κάνουν οι ερυθρόλευκοι μια σχετικά αξιόλογη ευκαιρία και να πάρουν μπρος. Ωστόσο, ο Τζιμπούρ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την σέντρα του Γκρέκο. Πέντε λεπτά αργότερα, πάλι ο Γκρέκο με εντυπωσιακή ενέργεια πάσαρε στον Μασάντο, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την φάση. Από εκεί και έπειτα, ο Ολυμπιακός ανέβασε λίγο στροφές, αν και η Μονπελιέ κρατούσε τον ρυθμό.

Το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν νωχελικά και το πλήρωσαν στο 50'. Διαιτητής και επόπτης έκαναν πως δεν είδαν τον Ουτάκα να κατεβάζει την μπάλα με το χέρι, ο Μανωλάς απέτυχε να διώξει την μπάλα και ο Σαρμπονιέ την κάρφωσε με δύναμη στα δίχτυα.

Αυτό το γκολ όμως ξύπνησε τους παίκτες του Ζαρντίμ, που βγήκαν μπροστά αποφασισμένοι. Στο 55', ο Φουστέρ βρέθηκε μόνος με το το τέρμα, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη. Ένα λεπτό αργότερα, η Μονπελιέ πήγε να τελειώσει το ματς, αλλά ο Μανιάτης είπε στοπ στον Μπελχαντά που ετοιμαζόταν για το 2-0.

Το παιχνίδι άνοιξε και απέκτησε άγρια ομορφιά, με τον Γκρέκο να χάνει ευκαιρία στο 57'. Στο 71' ο Τζιμπούρ τραυματίζεται και ο Ζαρντίμ ρίχνει στο χορτάρι τον Μήτρογλου, αλλαγή που θα τον δικαίωνε καθώς ο «πιστολέρο» έδωσε ζωντάνια στην ομάδα. Δύο λεπτά αργότερα, στο 73' ο Τοροσίδης πήρε την μπάλα από στημένη φάση και με πλασέ έγραψε το 1-1 βάζοντας φωτιά στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν με πίστη ότι μπορούν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή. Δικαιώθηκαν στο 92' όταν ο Μήτρογλου με ακόμα ένα πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Μονπελιέ γράφοντας το 1-2 με τους Γάλλους να έχουν σαστίσει! Μια πραγματική απόδραση που επιτρέπει στον Ολυμπιακό να συνεχίσει να ονειρεύεται πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ