Καπελέρης και Διώτης «δείχνουν» Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου υπεύθυνους για την λίστα - iefimerida.gr

Καπελέρης και Διώτης «δείχνουν» Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου υπεύθυνους για την λίστα

Καπελέρης και Διώτης ρίχνουν τις ευθύνες για την λίστα Λαγκάρντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στους πρώην υπουργούς Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο ρίχνουν τις ευθύνες για την «λίστα Λαγκάρντ» οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης.

Οι δύο άνδρες έδωσαν εγγράφως εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη για την υπόθεση, καθώς κλήθηκαν ως ύποπτοι για τέλεση δύο κακουργημάτων, αυτό της υπεξαγωγής εγγράφων σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Τόσο ο κ. Καπελέρης όσο και ο κ. Διώτης αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ζήτησαν την αρχειοθέτηση της υπόθεσης. Παράλληλα έριξαν τις ευθύνες στους δύο πρώην υπουργούς Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Γιάννης Καπελέρης, στο υπόμνημά του, θεωρεί υπεύθυνο τον πρώτο παραλήπτη της λίστας, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο οποίος δεν του έδωσε εντολή να ελέγξει την υπόθεση.

Ο Γιάννης Διώτης από την δική του πλευρά ισχυρίστηκε πως δεν έλαβε καμία εντολή διερεύνησης της λίστας από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πλέον οι οικονομικοί εισαγγελείς καλούνται να αποφασίσουν εάν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον των δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, όπως επίσης αν θα σταλεί ο φάκελος της υπόθεσης στη Βουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ