Τσίπρας: Ζητάω από κάθε βουλευτή ξεχωριστά να καταψηφίσει τα μέτρα - iefimerida.gr

Τσίπρας: Ζητάω από κάθε βουλευτή ξεχωριστά να καταψηφίσει τα μέτρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα ότι θα απευθυνθεί ξεχωριστά σε κάθε βουλευτή και θα ζητήσει να μην ψηφιστούν τα νέα μέτρα έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: «Όσο κι αν επισείετε την απειλή της διαγραφής, είναι προτιμότερο να κοιτάει κανείς στα μάτια τον κόσμο που τον έφερε στη Βουλή, από το να κοιτάει υποταγμένες ηγεσίες» ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι επί τρεις μήνες δεν έχει εμφανιστεί στη Βουλή.

«Ο στόχος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είναι να σώσει την κυβέρνησή του, που καταρρέει, και όχι τη χώρα» είπε ενώ χαρακτήρισε τη χώρα «οικονομικό προτεκτοράτο» και καταδίκασε την εκποίηση κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων.«Ελπίζουμε αυτή η κακόγουστη παράσταση να λάβει σύντομα τέλος» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

«Αποικία χρέους»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε κι έναν σύντομο απολογισμό των κυβερνήσεων που στήριξαν την επιλογή του Μνημονίου τονίζοντας ότι «Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, παρέλαβαν κράτος και θα παραδώσουν μία αποικία χρέους. Ένας από τους λόγους είναι, για να στερηθεί σημαντικών εργαλείων η επόμενη κυβέρνηση που θα έρθει με τη στήριξη του λαού, για να ανορθώσει τη χώρα και την οικονομία. Και αυτός είναι ένας από τους επιπρόσθετους λόγους που έχουμε σηκώσει πολύ ψηλά τους τόνους».

Έκκληση στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να να κοινοποιήσει εγγράφως τη δική του απάντηση στον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο αίτη,α για υπαγωγή του ΦΠΑ σε ειδικό λογαριασμό για το ειδικό χρέος, απηύθυνε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στην συνέχεια κάλεσε τον κ. Στουρνάρα να προχωρήσει, σε καταγγελία της «διμερούς συμφωνίας», «άξονα της υποταγής», την «δημοσιονομική διακυβέρνηση της χώρας από την Γερμανία».

«Έπεσαν οι μάσκες. Φάνηκε για ποιον λόγο ο κ. Σαμαράς πήγε στην κα Μέρκελ και γιατί την υποδέχθηκε εδώ στρώνοντας κόκκινα χαλιά, τη στιγμή που λίγες μέρες πριν υπήρχε σημαντική συνάντηση ανάμεσα στον Ολάντ και εκπροσώπους του ευρωπαϊκού Νότου. Διάλεξε στρατόπεδο ο κ.Σαμαράς. Αναρωτιέμαι, όμως, γιατί το κάνετε αυτό. Από αδυναμία, από φόβο, γιατί προφανώς η λίστα Λαγκάρντ που ξέχασε ο κος Βενιζέλος και έχασε ο κος Παπακωνσταντίνου, δεν είναι η μόνη λίστα μεγαλοκαταθετών. Υπάρχουν κι άλλες λίστες σε γερμανικές τράπεζες - όπως δείχνει και η μοναδική κατάθεση Χριστοφοράκου με τη λίστα της Ζήμενς. Από φόβο, λοιπόν, φτιάχνετε τον άξονα υποταγής της διμερούς αυτής συμφωνίας και ανέχεστε να μετατρέπεται η χώρα μας σε προτεκτοράτο - γιατί δεν έχετε το ανάστημα να ορθώσετε υπερήφανα και αξιοπρεπώς μπροστά στην κα Μέρκελ», ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

Τα παραπάνω συνδέονται και με τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς «η εξευτελιστική εκποίηση δημοσίων οργανισμών όπως ο ΟΠΑΠ και η Δωδώνη γίνεται μεταξύ άλλων, για να στερηθεί η επόμενη κυβέρνηση, που θα έρθει με την στήριξη του λαού, σημαντικά εργαλεία για την ανόρθωση της χώρας και της οικονομίας (...). Η κατάργηση του ελάχιστου εγγυημένου ποσοστού του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ, είναι ένα έγκλημα σε βάρος των υπόλοιπων γενεών. Δεν πουλάτε μόνον κερδοφόρους οργανισμούς, αλλά τα λιμάνια, την παραλιακή ζώνη και τους αιγιαλούς για 99 χρόνια, δίχως δικαίωμα πρόσβασης των πολιτών - και αναρωτιέμαι αν θα το ψηφίσουν αυτό το άρθρο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ», τόνισε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ