Kαράογλου: Θέλω τσολιάδες στην παρέλαση -Μπουτάρης:Μα τι είναι αυτές οι γελοιότητες; - iefimerida.gr

Kαράογλου: Θέλω τσολιάδες στην παρέλαση -Μπουτάρης:Μα τι είναι αυτές οι γελοιότητες;

Kαράογλου: Θέλω τσολιάδες στην παρέλαση - Μπουτάρης: Μα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρου Καράογλου. Τελευταία αψιμαχία ήταν για τη συμμετοχή τσολιάδων στην παρέλαση για την απελευθέρωση της πόλης.

Ο υπουργός Θόδωρος Καράογλου ετοιμάζει αμφιλεγόμενες παράτες με τσολιάδες για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης. Από τους πρώτους που έθεσαν θέμα -και οικονομικό και αισθητικό- ήταν ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης. «Μα τις είναι αυτές οι γελοιότητες;» φέρεται να είπε ο κ. Μπουτάρης.

Απτόητος ο κ. Καράογλου του απάντησε ότι το σύνολο των εξόδων θα καλυφθεί από χορηγούς και ότι δεν θα απαιτηθούν πόροι του Δήμου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανήλθε χθες επισημαίνοντας ότι τα λεφτά από τους χορηγούς θα μπορούσαν να δοθούν για κάποιο έργο και όχι για τσολιάδες και παρελάσεις.

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης ανταπάντησε ότι έχει διαφορετική αντίληψη για τη σημασία της επετείου και έκανε αντεπίθεση στον κ. Μπουτάρη :

«Λαός που ξεχνά την ιστορία του δεν έχει μέλλον», είπε συμπληρώνοντας ότι «η ιστορική λήθη βλάπτει τη συλλογική μνήμη». «Είναι φρόνιμο να θυμόμαστε πως τα έτη 1912-1913 ο Ελληνικός Στρατός έδωσε ηρωικές μάχες, χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες θυσιάστηκαν υπέρ της πατρίδας και πως η Θεσσαλονίκη ουδέποτε παραδόθηκε ως δώρο» είπε.

Ας σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους.

Η έντονη κόντρα των δύο ανδρών είχε ξεκινήσει όταν ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε αντίθετος να συσταθεί υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και το αποκάλεσε φωλιά πελατειακών ρουσφετιών, χωρίς αρμοδιότητες και ρόλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ