Ο Δήμος Δομοκού κάνει μαθήματα αλβανικών σε παιδιά μεταναστών - iefimerida.gr

Ο Δήμος Δομοκού κάνει μαθήματα αλβανικών σε παιδιά μεταναστών

Μαθήματα αλβανικών για παιδιά μεταναστών σε σχολεία του Δομοκού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση να διδάσκονται τα αλβανικά σε παιδιά μεταναστών που κατάγονται από τη γειτονική χώρα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Δομοκού Στέλιος Σύρος.

Σύμφωνα με το lamiastar.gr σε ειδική τελετή που έγινε ενώπιον του πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα, ο κ. Σύρος τόνισε πως το μάθημα των αλβανικών θα γίνεται από εθελοντές δασκάλους σε χώρο που θα παραχωρήσει ο δήμος μία φορά την εβδομάδα και για μία ώρα.

Ο δήμαρχος Δομοκού εξήγησε πως η απόφαση αυτή λήφθηκε στο πλαίσιο του Καλλικράτη και προβλέπεται από το Συμβούλιο Ενταξης των Μεταναστών.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Χρυσής Αυγής. Η τοπική οργάνωση του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως «την ώρα που κλείνουν τα σχολεία στην ΒόρειαΉπειρο,συνεχίζετε ο διωγμός των Ελλήνων και εκφράζονται απόψεις για μεγάλη Αλβανία,ο Δήμος Δομοκού χαρίζει χώρο στο αλβανικό κράτος ώστε να λειτουργεί αλβανικό σχολείο.Η πράξη αυτή μόνο με τον χαρακτηρισμό απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηρισθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ