Τον Μάριο Μόντι για πρόεδρο της Δημοκρατίας θέλει η ιταλική Κεντροαριστερά - iefimerida.gr

Τον Μάριο Μόντι για πρόεδρο της Δημοκρατίας θέλει η ιταλική Κεντροαριστερά

Τον Μάριο Μόντι για πρόεδρο της Δημοκρατίας θέλει η ιταλική Κεντροαριστερά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της υποψηφιότητας του τεχνοκράτη Μάριο Μόντι για την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας τάσσεται η κεντροαριστερά στην Ιταλία.

«Για τον Μάριο Μόντι θα επιθυμούσα έναν σημαντικό πολιτικό ρόλο. Η προεδρία της Δημοκρατίας είναι ένα αξίωμα που ακολουθεί την κατεύθυνση την οποία νομίζω ότι θα έπρεπε να επιλέξουμε», είπε στην εφημερίδα Λα Στάμπα ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι. Ο Ρέντσι διεκδικεί το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροαριστεράς.

Την άνοιξη του 2013 είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στην γειτονική χώρα και εν συνεχεία να εκλεγεί ο διάδοχος του νυν προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

«Ο Μάριο Μόντι στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο; Σίγουρα δεν πρόκειται να βγει στην σύνταξη», είπε από την πλευρά του ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Μένει να φανεί αν θα υπερισχύσουν οι δυνάμεις που θέλουν την συνέχιση της άσκησης της πρωθυπουργίας από τον Μόντι και μετά τις εκλογές της ερχόμενης Άνοιξης, ή εκείνες που θα προτιμούσαν την μετάβασή του στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Στους υποστηρικτές της μετακίνησης του Μόντι στην προεδρία συγκαταλέγεται, προς το παρόν τουλάχιστον, το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο θεωρεί ότι η διακυβέρνηση της χώρας πρέπει να επιστρέψει στα χέρια εκλεγμένων από το λαό πολιτικών, αναγνωρίζοντας πάντως το μέχρι τώρα έργο της κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Και στις δυο περιπτώσεις πάντως η παραμονή του Μόντι σε θέση κύριας πολιτικής ευθύνης θα αποτελούσε μια «έμμεση εγγύηση» προς την Ευρώπη ότι η Ιταλία θα συνεχίσει να ακλουθεί την πορεία μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησε η κυβέρνηση του σημερινού τεχνοκράτη πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ