Οι Ελληνες ευρωβουλευτές εκπέμπουν διεθνές SOS για τη δράση της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Οι Ελληνες ευρωβουλευτές εκπέμπουν διεθνές SOS για τη δράση της Χρυσής Αυγής

Οι Ελληνες ευρωβουλευτές εκπέμπουν SOS για τη δράση της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δράση της Χρυσής Αυγής καταδίκασαν μιλώντας χθες στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόσο ο επικεφαλής των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, όσο και η επικεφαλής των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά.

Ο κ. Κουμουτσάκος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του αναφέρθηκε στην έξαρση του εξτρεμισμού στην Ελλάδα και τη συνέδεσε με την εφιαλτική κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα της χώρας. Η Ευρώπη θα μπορούσε να χάσει «την ψυχή της», με την Ελλάδα να είναι το πρώτο θύμα μίας Ευρώπης όπου η δημοκρατία υποχωρεί έναντι εξτρεμιστικών φωνών, σε μία ήττα ιστορικών διαστάσεων, είπε χαρακτηριστικά

«Η καλπάζουσα ανεργία, ιδιαίτερα των νέων, ο αυξανόμενος παιδικός υποσιτισμός, ο πρωτόγνωρος αριθμός αστέγων και αυτοκτονιών συνθέτουν μια πολύ σκοτεινή εικόνα. Ρατσιστικές απόψεις, βίαιες συμπεριφορές και εξτρεμιστικές δυνάμεις με νεοναζιστικά χαρακτηριστικά, δεν είχαν ποτέ την παραμικρή απήχηση στην Ελλάδα. Σήμερα έχουν... Η κοινωνική συνοχή παρουσιάζει επικίνδυνες ρωγμές» επισήμανε ο ευρωβουλευτής.

Από τη δική της πλευρά, η κυρία Κοππά καταδίκασε τόσο τη Χρυσή Αυγή που «λειτουργεί ως παραστρατιωτικό σώμα, με τάγματα εφόδου που κακοποιούν πολίτες», όσο και το ελληνικό πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση γιατί «αντιμετώπισε ένα νεοφασιστικό κόμμα που ο αρχηγός του χαιρετά με ναζιστικό χαιρετισμό ως ένα οποιοδήποτε κόμμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ