Τρίζει το BBC μετά τις αποκαλύψεις ότι συγκάλυπτε τον παρουσιαστή-παιδεραστή - iefimerida.gr

Τρίζει το BBC μετά τις αποκαλύψεις ότι συγκάλυπτε τον παρουσιαστή-παιδεραστή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διάσημο διεθνώς για την αξιοπιστία και την εγκυρότητά του το BBC περνάει σήμερα μια από τις χειρότερες κρίσεις των τελευταίων 50 ετών, μετά τις αποκαλύψεις ότι απέκρυπτε επί δεκαετίες τη δράση του τηλεπαρουσιαστή Τζίμι Σάβιλ, ο οποίος κακοποιούσε ανήλικα αγόρια και κορίτσια.

Η Μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου κάνει λόγο για πάνω από 200 πιθανά θύματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία το BBC γνώριζε τις βρωμιές του Σάβιλ και έκανε τα στραβά μάτια.

Σήμερα ο γενικός διευθυντής του BBC Τζορτζ Εντουίστλ πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις αφού το BBC είναι δημόσιο και χρηματοδοτείται αποκλειστικά με χρήματα των Βρετανών φορολογουμένων.

Χθες παρενέβη ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάνοντας λόγο για «ανησυχητικές εξελίξεις» και απαίτησε εξηγήσεις από το BBC. «Το έθνος νιώθει αποτροπιασμό. Νιώθουμε όλοι μας αποτροπιασμό ακούγοντας τις κατηγορίες σε βάρος του Τζίμι Σάβιλ...υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα τα οποία χρήζουν απάντησης» σχολίασε ο βρετανός Πρωθυπουργός.

Ο Πίτερ Ρίπον, αρχισυντάκτης της εκπομπής του Σάβιλ, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αφού κατηγορήθηκε ότι πέρυσι τον Νοέμβριο παρότι είχε στοιχεία για το αμαρτωλό παρελθόν του παρουσιαστή προτίμησε να τα «θάψει» και πρόβαλε δύο εκθειαστικά αφιερώματα στη μνήμη του (πέθανε το 2011).

Μέσα σε όλα αυτά εμφανίστηκε και ο δικηγόρος Αλαν Κόλινς ο οποίος υποστήριξε από τις σελίδες του Observer ότι εργαζόμενοι του BBC γνώριζαν ήδη από τη δεκαετία του 1070 ότι ο συνάδελφός τους Τζίμι Σάβιλ παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικους.

Το σκάνδαλο απειλεί να συμπαρασύρει και πολιτικούς του θατσερικού παρελθόντος, όπως η υπουργός υγείας Εντουίνα Κέρι, η οποία το 1980 είχε διορίσει τον Σάβιλ διευθυντή σε ψυχιατρική κλινική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ