Με τα αμαξίδια στο δρόμο – Πανελλαδική κινητοποίηση των ατόμων με αναπηρία - iefimerida.gr

Με τα αμαξίδια στο δρόμο – Πανελλαδική κινητοποίηση των ατόμων με αναπηρία

Με τα αμαξίδια στο δρόμο – Πανελλαδική κινητοποίηση των ατόμων με αναπηρία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα απαντούν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στις περικοπές που έχουν δεχθεί και διοργανώνουν για τις 11 το πρωί μαζικές διαμαρτυρίες με συμμετοχή ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση της ΕΣΑμεΑ έχει προγραμματιστεί έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Σωκράτους. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Με ανακοίνωση της η ΕΣΑμεΑ καταγγέλλει πως «στην παρούσα στιγμή πάνω από 70 χιλιάδες άτομα με αναπηρία βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ. Σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το επίδομα αναπηρίας και το βιβλιάριο υγείας, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευσή».

«Επιτέλους να μπει φραγμός σε πολιτικές και νοοτροπίες που έχουν μετατρέψει το νέο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας σε τόπο βασανιστηρίου και εργαλείο δημοσιονομικού ελέγχου και περικοπής δαπανών για την ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ