Αυτός είναι ο φτωχότερος – και ίσως πιο έντιμος – πρόεδρος κράτους στον κόσμο - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο φτωχότερος – και ίσως πιο έντιμος – πρόεδρος κράτους στον κόσμο

Αυτός είναι ο φτωχότερος – και ίσως πιο έντιμος – πρόεδρος κράτους στον κόσμο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνήθως οι αρχηγοί κρατών ζουν αν όχι πλουσιοπάροχα, σίγουρα πολύ πιο χλιδάτα από το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων τους. Υπάρχει όμως κι ένα φωτεινό – και σπανιότατο – παράδειγμα προέδρου κράτους, ο οποίος δωρίζει το 90% του μισθού του.

Πρόκειται για τον Χοσέ Μουχίκα, τον πολιτικό που εξελέγη πρόεδρος της Ουρουγουάης το 2010, ο οποίος έχει κερδίσει από το λαό του το ψευδώνυμο «El Presidente mas pobre» («Ο πιο φτωχός Πρόεδρος»), χάρη στη γενναιοδωρία του και τη φιλοσοφία του περί πολιτικής και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Ο 77χρονος πολιτικός, δωρίζει το 90% του προεδρικού μισθού του, που είναι περίπου 12.500 δολάρια το μήνα σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και ιδρύματα, κρατώντας για τον εαυτό του μόλις 1.250 δολάρια για να ζήσει.

Μιλώντας πρόσφατα στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo», ο Μουχίκα δήλωσε σχετικά: «Τι να τα κάνω εγώ τόσα χρήματα όταν οι περισσότεροι Ουρουγουανοί ζουν με λιγότερα; Ζω σε ένα αγρόκτημα στο Μοντεβιδέο με τη γυναίκα μου και τον αγαπημένο μου σκύλο και έχω ό,τι χρειάζομαι. Δεν θέλω κάτι παραπάνω από αυτό. Γιατί, ξέρετε, η συντροφιά των αγαπημένων μου δεν αγοράζεται με χρήματα! Με αυτά μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο για κάποιους άλλους ανθρώπους στη χώρα μου».

Αντίθετα με τους περισσότερους αρχηγούς κρατών που κυκλοφορούν με οδηγούς και πολυτελή οχήματα, ο Μουχίκα οδηγεί ένα παλιό Σκαραβαίο αξίας μόλις 1.945 δολαρίων, τον οποίο δηλώνει ότι λατρεύει και δεν θα άλλαζε για κανένα αυτοκίνητο στον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ