Κεδίκογλου και Μηταράκης «αδειάζουν» τον Βορίδη για τους πλειστηριασμούς - iefimerida.gr

Κεδίκογλου και Μηταράκης «αδειάζουν» τον Βορίδη για τους πλειστηριασμούς

Κεδίκογλου και Μηταράκης «αδειάζουν» τον Βορίδη για τους πλειστηριασμούς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις βουλευτής της ΝΔ Μάκη Βορίδη για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, πήραν τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, όσο και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε, μιλώντας στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου πως «δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, δεν θα ωφελούσαν τις τράπεζες μαζικοί πλειστηριασμοί, ενώ υπάρχουν μηχανισμοί για να προστατευτεί το σπίτι του Έλληνα». Από την άλλη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει καμία αλλαγή στο νομικό πλαίσιο για τα χρέη των πολιτών προς τις τράπεζες.

Τόνισε μάλιστα πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην παράταση του παγώματος των πλειστηριασμών και δεν υπάρχει πρόθεση αλλαγής του υπάρχοντος καθεστώτος.

Υπενθυμίζεται πως ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης τάχθηκε υπέρ της σταδιακής άρσης της αναστολής πλειστηριασμών, που ισχύει σήμερα για την πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ.

«Είναι σαφές ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσει εκεί μια διαδικασία αποπληρωμής οφειλών, επομένως πρέπει σιγά-σιγά να μπαίνουμε σε κάποιου είδους ρυθμό... Τώρα αν θα το κάνουμε σε ένα χρόνο, ή θα το κάνουμε σε έξι μήνες, θα το κάνουμε σε 18 μήνες, αλλά κάποια ώρα πρέπει να γίνει» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στον Real fm.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ