Αύριο στις 3 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στη Βουλή - iefimerida.gr

Αύριο στις 3 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελική συμφωνία για τα μέτρα θα επιδιώξουν αύριο οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί οι οποίοι θα συναντηθούν στη Βουλή, στις 3 το απόγευμα.

Οπως επισημαίνουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Σαμαράς τις επόμενες δύο εβδομάδες θα τα παίξει όλα για όλα αφού οποιδήποτε καθυστέρηση ή εμπλοκή στην εκταμίευση της δόσης θα οδηγήσει τη χώρα και τον ίδιο σε αδιέξοδο.

Ο Πρωθυπουργός μετατρέπει ουσιαστικά την ψήφιση των μέτρων σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα καλέσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να πιέσουν και τους δικούς τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το νέο Μνημόνιο ΙΙΙ. Ο Αντώνης Σαμαράς εξέπεμψε μήνυμα πυγμής διαγράφοντας από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ τον βουλευτή Φθιώτιδας Νίκο Σταυρογιάννη, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του ότι δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τα μέτρα γιατί τα θεωρεί άδικα και αναποτελεσματικά.

Ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει το πράσινο φως από τους κυβερνητικούς εταίρους ώστε τα επώδυνα μέτρα να έρθουν προς ψήφιση με νομοσχέδια εξπρές και να ενσωματωθούν στον νέο προϋπολογισμό. Παράλληλα με το σχέδιο του προυπολογισμού και τα δημοσιονομικά μέτρα θα εισαχθεί στη Βουλή και το πακέτο των διαρθρωτικών αλλαγών, σε ένα άρθρο, το οποίο επίσης θα κληθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν.

Οι πολιτικοί αρχηγοί φοβούνται ότι υπό την πίεση της κοινής γνώμης θα υπάρξουν αρκετοί αντάρτες βουλευτές και θέλουν να περιορίσουν τις απώλειες όσο είναι δυνατόν και το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή τους συνάντηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να συσφίξει τις σχέσεις του με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη ευχαριστώντας τους δημόσια από τις Βρυξέλλες προκειμένου το κυβερνητικό μέτωπο να εμφανιστεί αρραγές στη Βουλή και να ψηφιστούν τα μέτρα.

Η διαδικασία στη Βουλή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν τις 12 Νοεμβρίου οπότε θα συνεδριάσει και το Eurogroup για να ανάψει το πράσινο φως για τη δόση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ