Κυρίτσης: «Ο Κουβέλης μου κρατούσε το σενάριο να μάθω τα λόγια» - iefimerida.gr

Κυρίτσης: «Ο Κουβέλης μου κρατούσε το σενάριο να μάθω τα λόγια»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης στην συνέντευξη που έδωσε στο Down Town Κύπρου. Εκεί που μίλησε για πρώτη φορά για τον ξαφνικό του γάμο με την Έλενα Ακρίτα και την σχέση με τον πατέρα του και τον Φώτη Κουβέλη.

«Τον πρόεδρο του κόμματος τον γνώριζα πολύ καιρό πριν, μεγαλώσαμε μαζί και είμαστε φίλοι από παιδιά. Υπάρχει και ένα χαρακτηριστικό της μακροχρόνιας μας φιλίας: Όταν έκλεισα την πρώτη μου δουλειά στο θέατρο με τον Στέφανο Ληναίο, ο πρόεδρος του κόμματος μου κρατούσε να μάθω τα λόγια. Επομένως, επειδή ξέρω το ήθος του, την εντιμότητά του και γνωρίζω πολύ καλά ποιος είναι, είπα ''ναι, θα είμαστε μαζί, πάμε για μία καινούργια χώρα, πάμε για ένα νέο κόμμα, πάμε για την Αριστερά που ονειρευόμαστε, πάμε για την Ελλάδα που θέλουμε''. Γι αυτό, λοιπόν, «έμπλεξα» με την πολιτική». Αυτό δήλωσε ο Γιώργος Κυρίτσης στον δημοσιογράφο Γιάννη Χατζηγεωργίου στα πλαίσια της συνέντευξης που του παραχώρησε για το Down Town Κύπρου.

Εκεί που επίσης θυμήθηκε την πρώτη φορά που συνάντησε τον -τετράκις καταδικασμένο σε θάνατο- πατέρα του: «Ο πατέρας μου καταδικάστηκε τετράκις εις θάνατον για τη συμμετοχή του στο αντάρτικο. Όταν εγώ γεννήθηκα-το θυμάμαι σαν όνειρο αυτό, γιατί ήμουν πολύ μικρός τότε- με πήρε η μάνα μου αγκαλιά και πήγαμε να επισκεφθούμε τον πατέρα μου ο οποίος βρισκόταν ήδη στις φυλακές. Έζησα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια... Και, εκείνες τις εποχές στην Ελλάδα, αν ήσουν Αριστερός ήσουν και δακτυλοδεικτούμενος. Όλοι μας, θυμάμαι ότι δουλεύαμε από 7-8 χρόνων για να τα βγάλουμε πέρα, για να ζήσουμε, για να αγοράσουμε ακόμα και τα βιβλία του σχολείου επειδή τότε δεν δίνονταν δωρεάν. Μέχρι που ήρθε ο πατέρας της Έλενας, ο Λουκής Ακρίτας, και καθιέρωσε στην Ελλάδα τη δωρεάν παιδεία. Ποιος να φανταζόταν τότε ότι εγώ θα γνώριζα αργότερα την κόρη του, την Έλενα, και θα παντρευόμασταν;».

Όσον αφορά το γιατί οι δυο τους επέλεξαν να μπουν τώρα στη διαδικασία ενός γάμου, ύστερα από 20 περίπου χρόνια γνωριμίας, απάντησε: « Όσο ήμασταν μαζί και γράφαμε από το πρωί ως το βράδυ ως συνεργάτες, δεν υπήρχε χρόνος για οτιδήποτε άλλο. Όταν, λοιπόν, η Έλενα αφοσιώθηκε στο νέο της βιβλίο και εγώ ξεκίνησα να ασχολούμαι με την πολιτική, της είπα: ''Τώρα τι συνεργάτες είμαστε; Τώρα τι θα κάνουμε;''. Μας πήρε 20 χρόνια να γνωριστούμε, γνωριστήκαμε καλά, και είπαμε ''ας το κάνουμε κι αυτό, να παντρευτούμε''. Ήταν καιρός πια... Κοιτάξτε, όλα όσα ζήσαμε με την Έλενα μετατράπηκαν σε φροντίδα, σε μεγάλη αγάπη. Και, επίσης, μην ξεχνάς ότι η Έλενα δεν είναι και το πιο εύκολο παιδί του κόσμου. Τσακωθήκαμε, χωρίσαμε, τα ξαναβρήκαμε, ξαναχωρίσαμε, περάσαμε πολλά, ιστορίες ολόκληρες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ