Δυσφορία Ράιχενμπαχ για το αιφνίδιο ξήλωμα όλων των εφόρων - iefimerida.gr

Δυσφορία Ράιχενμπαχ για το αιφνίδιο ξήλωμα όλων των εφόρων

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Θυελλώδες είναι το παρασκήνιο γύρω από τη τροπολογία, με την οποία ξηλώθηκαν εν μια νυκτί όλοι οι επικεφαλής των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών χωρίς καν να αξιολογηθούν, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία των συμβολαίων αποδοτικότητας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη τροπολογία που έχει ανάψει "φωτιές", ενημερώθηκε ακόμα και ο Χόστ Ράιχενμπαχ, μέσω του εντεταλμένου του στο υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος συνέταξε αμέσως αναφορά, όταν ενημερώθηκε για τις εξελίξεις.

Η Ομάδα Κρούσης, όπως άλλωστε και η Τρόικα, δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη δομή και λειτουργία των ελεγκτικών υπηρεσιών, θεωρώντας ότι θα πρέπει να κοπεί άπαξ δια παντός ο ομφάλιος λώρος με τους κομματικούς μηχανισμούς, εξ ου και η Μνημονιακή υποχρέωση για τη τοποθέτηση μόνιμου Γενικού Γραμματέα Φορολογικών Θεμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από το έντονο θόρυβο που προκάλεσε στους κόλπους των εφοριακών η αιφνιδιαστική κίνηση του υπουργείου, στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος είχε φέρει τη σχετική διαδικασία των συμβολαίων αποδοτικότητας, ανέφεραν ότι η τροπολογία Μαυραγάνη κατατέθηκε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα έχοντας προηγηθεί η γνωστοποίηση της σχετικής ένστασης.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, αντί να ξηλωθούν οι έφοροι πριν καν αξιολογηθούν, θα μπορούσε να συντομεύσει ο χρόνος αξιολόγησης τους, από τον έναν χρόνο που προβλεπόταν ακόμα και στους τρεις μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ