Κινδυνεύουν να χαθούν 10 δισ. από τα λεφτά του ΕΣΠΑ - iefimerida.gr

Κινδυνεύουν να χαθούν 10 δισ. από τα λεφτά του ΕΣΠΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Απογοητευμένος και μάλλον ανήσυχος εμφανίστηκε ο Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης, ο οποίος επιστρέφοντας στην Αθήνα μέσα σε λίγους μήνες, διαπίστωσε ότι ελάχιστα έχουν γίνει, με αποτέλεσμα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να "βουλιάζουν".

Το μόνο παρήγορο είναι ότι προανήγγειλε άλλο 1,5 δισ ευρώ μέσω της ανακατανομής των πόρων του ΕΣΠΑ, αλλά φωτογραφίζοντας κυρίως την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τη γραφειοκρατία του Ελληνικού Δημοσίου, που καθυστερεί τις εντάξεις έργων, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να δεχθεί καμία ολιγωρία, την ώρα μάλιστα που η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Η ρευστότητα δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα, καθώς ο Γιοχάνες Χαν έκρουσε, επίσης, καμπανάκι κινδύνου για 40 από τα 180 μεγάλα έργα, τα οποία έχουν "κολλήσει", στα οποία αντιστοιχούν περίπου 7 δισ ευρώ, εκ των οποίων τα 5 δισ ευρώ αφορούν στους αυτοκινητόδρομους, για τους οποίους υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορούν να προχωρήσουν από τη στιγμή που στήθηκε ο Μηχανισμός Επιμερισμού Κινδύνων. Το έτερο... καμπανάκι κινδύνου αφορούσε στα υπόλοιπα 3 δισ ευρώ που πρέπει να απορροφήσει η Ελλάδα έως το τέλος του έτους, όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο, στόχος που σύμφωνα με τον Επίτροπο είναι μάλλον ανέφικτος, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι με τη συμπλήρωση του 9μηνου έχουν απορροφηθεί μόλις 700 εκατ. ευρώ!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ