Η «Ελένη» του Ευρυπίδη μέσα από μια νέα σκηνική ματιά στο θέατρο Κνωσός - iefimerida.gr

Η «Ελένη» του Ευρυπίδη μέσα από μια νέα σκηνική ματιά στο θέατρο Κνωσός

Η «Ελένη» του Ευρυπίδη μέσα από μια  νέα σκηνική ματιά στο θέατρο Κνωσός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για μαθητές ανεβαίνει στο θέατρο Κνωσός. Πρόκειται για την «Ελένη» του Ευρυπίδη, σε σκηνοθεσία Λάμπρου Τσάγκα, μετάφραση Τάσου Λέρτα, μουσική Νίκου Ξανθούλη και τη συμμετοχή 14 ηθοποιών.

Ουσιαστικά στο θέατρο Κνωσός γίνεται μια προσπάθεια προσέγγισης του έργου «ΕΛΕΝΗ» του Ευριπίδη με νέα από σκηνικής άποψης ματιά.

Για το λόγο αυτό ο καθηγητής Πανεπιστημίου, θεατρολόγος και κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος συνεργάζεται με το θέατρο και στην αρχή της παράστασης σε σύντομη αναφορά του μιλάει για τη σημασία της τραγωδίας.

Παράλληλα, αναφέρεται στο φαινόμενο «ΕΛΕΝΗ», πώς δηλαδή η ηρωίδα από τη δαιδαλώδη περιοχή του μύθου ανέβηκε στον ουρανό, γοητεύοντας τους ποιητές των αιώνων από τον Όμηρο ως τον Ελύτη.

Η παράσταση ανεβαίνει μόνο πρωινές ώρες, για σχολεία, και η τιμή του εισιτηρίου είναι στα επτά ευρώ. Προβλέπεται, επίσης, ένα ποσοστό μαθητών που αδυνατούν να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου, κατόπιν συνεννόησης με το θέατρο να μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν.

Έναρξη παραστάσεων: 1η Νοεμβρίου 2012

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ

Θέατρο Κνωσός Πατησίων και Κνωσού 11

τηλ: 210 8677 070

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ