Κατατέθηκε η πρώτη τροπολογία με τις δράσεις για την εκταμίευση της δόσης - iefimerida.gr

Κατατέθηκε η πρώτη τροπολογία με τις δράσεις για την εκταμίευση της δόσης

Επόμενη δόση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις πρώτες δράσεις που θεωρούνται προαπαιτούμενες για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ κατέθεσε μέσω τροπολογίας η κυβέρνηση στην Βουλή.

Μέσω της τροπολογίας ακυρώνονται διατάξεις οι οποίες προβλέπουν την κατ΄ελάχιστον συμμετοχή του δημοσίου 51% σε ΔΕΚΟ κοινής ωφέλειας. Όλες οι επιχειρήσεις θα περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ ώστε να είναι έτοιμες προς πώληση.

Παράλληλα προβλέπονται διαδικασίες εξπρές για τη συζήτηση των νομοθετημάτων, ενώ περιλαμβάνεται η αύξηση στα 25,8 ευρώ από 14,6 της εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Καταργείται η ελάχιστη αμοιβή για τους ενεργειακούς επιθεωρητές, ενώ θεσπίζεται ο ανά τρίμηνο έλεγχος των ποσοτικών και ποιοτικών στόχων των προϊσταμένων των εφοριών. Σε περιπτώσεις μη επίτευξης στόχων θα παύονται από τα καθήκοντά τους.

Προβλέπει επίσης την μεταβίβαση στο ελληνικό δημόσιο τριών εκτάσεων κυριότητας του ΕΟΤ των ΕΛΤΑ και της περιφέρειας Αττικής που βρίσκονται στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Παράλληλα, τονίζεται ότι λόγοι δημόσιου συμφέροντος επιβάλλουν την αποκλειστική κυριότητα από το ελληνικό Δημόσιο του συνόλου της έκτασης του μητροπολιτικού πόλου του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά, ώστε να αξιοποιηθεί διασφαλίζοντας την οικονομική του αξία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ