Ποιος είναι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ που βλέπουμε πιο συχνά και από τον Φώτη Κουβέλη - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ που βλέπουμε πιο συχνά και από τον Φώτη Κουβέλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 35χρονος Ανδρέας Παπαδόπουλος, κακά τα ψέμματα, είναι το φρέσκο πρόσωπο που όλα τα κόμματα ζηλεύουν και θα ήθελαν να έχουν. Παντελώς άγνωστος, χωρίς κανένα πολιτικό παρελθόν, έφτασε να διοχετεύει σχεδόν αποκλειστικά την πολιτική της Δημοκρατικής Αριστεράς στον Τύπο και να μονοπωλεί τα τηλεοπτικά πάνελ.

Στην περίπτωσή του ο Φώτης Κουβέλης έκανε μπίνγκο : προώθησε στην πρώτη γραμμή ένα άφθαρτο πρόσωπο αλλά εντελώς άβγαλτο στις πολιτικές παγίδες και πήρε το ρίσκο να χάσει σε σοβαρότητα. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος μάλλον τον έβγαλε ασπροπρόσωπο.

Στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς με πολύχρονη παρουσία στα πολιτικά δρώμενα πέρασαν σε δεύτερο πλάνο αφού ο νεαρός εκπρόσωπος καλύπτει σαρωτικά την επικαιρότητα. Δηλώσεις, ραδιόφωνα, επαφές, τηλεόραση ο Ανδρέας Παπαδόπουλος ανέλαβε το γραφείο Τύπου και την επικοινωνία και μεταμορφώθηκε, σε λίγο καιρό, σε σήμα κατατεθέν της ΔΗΜΑΡ.

Στις αρετές του οι συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη προσμετρούν το γεγονός ότι δεν είναι αμετροεπής και δεν παρουσίασε τα κλασικά συμπτώματα αλαζονείας που πλήττουν συνήθως τα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται ξαφνικά στην πρώτη γραμμή.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αγγλία και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας 9,84. Απέκτησε προσωπική επαφή με τον ηγέτη της ανανεωτικής Αριστεράς και ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου στο κόμμα που δημιούργησε ο Φώτης Κουβέλης στο «παρά πέντε» των πρόσφατων εκλογών, μετά την απόσχισή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μικρασιατική καταγωγή

O Ανδρέας Παπαδόπουλος το γένος Αναστασοπούλου γεννήθηκε το 1977 στο Χαλάνδρι. Η καταγωγή του πατέρα του είναι από τη Μικρά Ασία και της μητέρας από την Αρκαδία και συγκεκριμένα από τα χωριά Ψάρι και Ράφτη. Ηταν υποψήφιος στη Β' Αθηνών με τη Δημοκρατική Αριστερά. Σε ιστότοπο της ιδιαίτερης πατρίδας του παρουσιάζουν το βιογραφικό του με ιδιαίτερο τρόπο :

«Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, για όσους δεν τον γνωρίζουν, είναι γιός της Τούλας Αναστασοπούλου (κόρης του Γιάννη και της Πολυτίμης – γνωστότερης ως Πολίτως).

Ο Ανδρέας, είναι δικός μας άνθρωπος, αγαπά τις ρίζες του, μαθαίνει τα νέα του χωριού μας, και ας μην το επισκέπτεται συχνά. Είναι νέος άνθρωπος, καλλιεργημένος, καθαρός σαν το ξάστερο νερό. Ο τόπος μας, πολλά άσχημα έπαθε από τον ελεεινό δικομματισμό που κυριάρχησε στη ζωή μας για τόσες δεκαετίες και μας οδήγησε – μαζί με τους «σοφούς και σεβάσμιους» εκπροσώπους του, στην σημερινή μας κατάσταση. Ο Ανδρέας απηχεί τη φρεσκάδα της νέας εποχής που θέλει, απαιτεί να ξεφύγει η πατρίδα μας, από τα στεγανά παρωχημένων πολιτικών παρατάξεων.

Για όλους εμάς τους Ψαραίους, είναι ιδιαίτερη τιμή που ο Ανδρέας – άξιος εκπρόσωπος της νέας γενιάς, θα κατέβει στο στίβο της πολιτικής. Αμόλυντος από το χρόνιο αλισβερίσι πελατειακών σχέσεων, πολλά μπορεί να προσφέρει αν εμείς τον εμπιστευτούμε.

Το χωριό μας, το Ψάρι, μα και όλοι εμείς – ανεξαρτήτων πολιτικών πεποιθήσεων, στηρίζουμε τον Ανδρέα. Το ίδιο και η Σελίδα μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ