Ποια είναι η ιστορία του 80χρονου ομογενή που στέλνει πλαστές επιταγές δισ. για βοήθεια σε όλη την Ελλάδα - iefimerida.gr

Ποια είναι η ιστορία του 80χρονου ομογενή που στέλνει πλαστές επιταγές δισ. για βοήθεια σε όλη την Ελλάδα

Ποια είναι η ιστορία του 80χρονου που στέλνει πλαστές επιταγές για βοήθεια σε όλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλόψυχος και μεγαλόψυχος, αλλά... απένταρος είναι ο ηλικιωμένος ομογενής Βασίλειος Βασιλειάδης ο οποίος κάθε φορά που μαθαίνει πως κάποιος έχει ανάγκη, στέλνει και από μια επιταγή – πλαστή όμως – όπως έκανε παλιότερα στις δόξες του, όταν είχε λεφτά.

Ο κ. Βασιλειάδης από τη Βαλτιμόρη έχει γεμίσει το τελευταίο διάστημα τη χώρα με επιταγές που αναγράφουν ιλιγγιώδη ποσά προκαλώντας... σύγχυση στους παραλήπτες τους οι οποίοι μετά το αρχικό σοκ - και έχοντας υπόψη την άλλη ιστορία των ομογενών ευεργετών του Αρτέμη Σώρρα – αρχίζουν να ψάχνουν αν αυτές οι επιταγές έχουν αντίκρυσμα και αν κάποιος τους κάνει πλάκα.

Τελευταίο «χτύπημα» του ηλικιωμένου το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, το οποίο παρέλαβε μια επιταγή ύψους ενός δισ. δολαρίων.

Αποστολέας της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, και πάλι ο ομογενής από τη Βαλτιμόρη Βασίλης Βασιλειάδης.

Ποιος είναι ο ομογενής Βασίλης Βασιλειάδης

Ο Βασίλειος Βασιλειάδης, ο οποίος έχει περάσει εδώ και χρόνια τα 70, κατάγεται από την Κάρπαθο και ζει μοναχικά στη Βαλτιμόρη. Μέχρι πριν κάποια χρόνια διατηρούσε επιχειρήσεις, και ζούσε με την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Πριν κάποια χρόνια πήρε διαζύγιο με τη σύζυγό του, γεγονός που τον επηρέασε βαθιά, αφούυπέστη ψυχικό κλονισμό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ψυχολογική κλινική.

Αν και απένταρος, μοιράζει επιταγές - χωρίς αντίκρυσμα - σε όποιους το έχουν ανάγκη

Αυτή την περίοδο, σύμφωνα πάντα με τον «Εθνικό Κήρυκα», είναι απένταρος και κάθε φορά που μαθαίνει ότι κάποιοι χρειάζονται βοήθεια στέλνει και από μια επιταγή με μεγάλα ποσά, όπως έκανε την περίοδο της δόξας του.

«Εδώ στη Βαλτιμόρη τον ξέρουμε και όσοι λαμβάνουν τέτοιες επιταγές τις αγνοούμε», επεσήμανε ένας από τους συμπατριώτες του.

Πρόσφατα, ανήμερα του μνημόσυνου ενός επιστήθιου φίλου του, έστειλε στη χήρα και στην οικογένεια του εκλιπόντος επιταγή ύψους 100.000 δολαρίων. Η οικογένεια τον λυπήθηκε και αγνόησε την επιταγή.

Επιταγές είχε στείλε, όμως και στο Ιερό Ιδρυμα «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά.

Ο επικεφαλής του Ιδρύματος, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης (πρόκειται για απλή συνωνυμία με τον ομογενή από τη Βαλτιμόρη) μόλις πήρε στα χέρια του την πρώτη επιταγή και είδε το τεράστιο ποσό, επικοινώνησε με την τράπεζα για να μάθεο εάν ήταν υπαρκτός ο λογαριασμός και αν υπήρχε αντίκρισμα. Όταν έμαθαν την αλήθεια αγνόησαν την επιταγή και ερεύνησαν περαιτέρω και μάλιστα σε βάθος την υπόθεση.

«Αν και η τράπεζα επέμενε να της στείλουμε την επιταγή για να ασκήσει δίωξη εις βάρος του, εμείς δεν ενδώσαμε διότι είχαμε μάθει την πικρή αλήθεια. Ο συνάνθρωπός μας χρειάζεται τον οίκτο και όχι καταδίωξη», τόνισε ο Δρ. Βασιλειάδης.

Επιταγές του Βασίλειου Βασιλειάδη είχαν παραλάβει πρόσφατα και οι Δήμοι Χάλκης, Καρπάθου και Λέρου. Ο δήμαρχος Χάλκης που το είχε πάρει στα χέρια του μια επιταγή ύψους 100.000 ευρώ είχε ψάξει λίγο παραπάνω το θέμα και είχε ανακαλύψει ποιος και γιατί τους έστειλε το «δωράκι», το οποίο φυσικά δεν είχε κανένα αντίκρισμα. «Για εμάς» ωστόσο δήλωνε ο δήμαρχος «η ιστορία μοιάζει με ανέκδοτο και μας κάνει απλά να χαμογελάμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ