Επτά πίνακες κορυφαίων ζωγράφων έκαναν «φτερά» από το Μουσείο του Ρότερνταμ - iefimerida.gr

Επτά πίνακες κορυφαίων ζωγράφων έκαναν «φτερά» από το Μουσείο του Ρότερνταμ

Επτά πίνακες κορυφαίων ζωγράφων έκαναν «φτερά» από το Μουσείο του Ρότερνταμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επτά πίνακες ανάμεσα στους οποίους και έργα των Πικάσο, Ματίς, Μονέ και Γκογκέν, εκλάπησαν τα ξημερώματα της Τρίτης από το Μουσείο Κούνστχαλ του Ρότερνταμ.

«Σήμερα το πρωί επτά έργα τέχνης εκλάπησαν από το μουσείου Κούνστχαλ στο Ρότερνταμ. Έπειτα από την άδεια των ιδιοκτητών, η Αστυνομία μπορεί πλέον να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των έργων», αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας Πατρίσια Βέσελς: «Υπήρξε μια διάρρηξη στη διάρκεια της νύχτας και εκλάπησαν κάποιοι πίνακες μεγάλης χρηματικής αξίας».

«Έχει ξεκινήσει έρευνα», πρόσθεσε η ίδια. «Εξετάζουμε τον τρόπο με τον οποίο (οι δράστες) κατάφεραν να εισέλθουν» στο μουσείο, επεσήμανε η Βέσελς, «τι ώρα και ποιοι διέπραξαν αυτή την κλοπή».

Η εκπρόσωπος του Μουσείου Μαριέτε Μάασκαντ σε συνέντευξη που έδωσε νωρίτερα σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό επιβεβαίωσε ότι τα κλεμμένα έργα είναι μέρος μιας συλλογής, όμως αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Η συλλογή, που αποτελείται από περίπου 150 έργα στα οποία περιλαμβάνονται πίνακες του Πάμπλο Πικάσο και του Κλοντ Μονέ, εκτίθεται δημοσίως για πρώτη φορά στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια λειτουργίας του μουσείου Κούνστχαλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ