Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση πάει η δόση – Το Νοέμβριο η εκταμίευση - iefimerida.gr

Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση πάει η δόση – Το Νοέμβριο η εκταμίευση

Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση πάει η δόση – Το Νοέμβριο η εκταμίευση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ούτε καν σε έκτακτο EUROGROUP στο τέλος του μήνα είναι σφόδρα πιθανό το ενδεχόμενο να εξεταστεί το ελληνικό πρόγραμμα και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Οπως παραδέχθηκε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών αμέσως μετά από μια ακόμα μαραθώνια συνάντηση με τη Τρόικα, υπάρχουν ακόμα πολλά αν και μικρά ανοικτά θέματα προς διευθέτηση.

Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι η συζήτηση θα γίνει στη τακτική συνεδρίαση του Νοεμβρίου, κάτι που μπορεί να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο την εκταμίευση της δόσης, η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης θα πρέπει να φτάσει στα κρατικά ταμεία εντός του Νοεμβρίου, έτσι ώστε να μην υπάρχουν περιπέτειες με τα ταμειακά διαθέσιμα.

Ως προς την ουσία της διαπραγμάτευσης, το αντάλλαγμα της θετικής δήλωσης, που σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες εν όψει της Συνόδου Κορυφής, μάλλον δεν αγγίζει τους κυβερνητικούς εταίρους, οι οποίοι καλούνται να επικυρώσουν ένα εξαιρετικά βαρύ πακέτο μέτρων, διανθισμένο με νέες ανατροπές στα εργασιακά, μεγαλύτερες περικοπές στις δαπάνες Υγείας αλλά και με ορθάνοικτο το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, εφόσον η Τρόικα δεν πειστεί από το σχέδιο Μανιτάκη.

Είναι ενδεικτικό ότι στη χθεσινή συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι επικεφαλής της Τρόικας εμφανίστηκαν λίαν επιφυλακτικοί ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία για τους υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν εντός του 2012 και ειδικότερα τον ακριβή αριθμό τους, τις υπηρεσίες από τις οποίες θα αποχωρήσουν όπως επίσης το ακριβές δημοσιονομικό όφελος ανά υπάλληλο που αποχωρεί, απαιτώντας γενικό ξεκαθάρισμα στο Δημόσιο!!!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ