Και η Υγεία στο... μενού της Τρόικα – Ωρολογιακή βόμβα οι δαπάνες - iefimerida.gr

Και η Υγεία στο... μενού της Τρόικα – Ωρολογιακή βόμβα οι δαπάνες

Και η Υγεία στο... μενού της Τρόικα – Ωρολογιακή βόμβα οι δαπάνες
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ούτε το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, ούτε οι απολύσεις στο Δημόσιο, φαίνεται ότι αποτελούν για τη Τρόικα επαρκές δείγμα γραφής από τη κυβέρνηση για τη πρόθεση της να προχωρήσει κατά «τας... γραφάς», δηλαδή σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Μνημονίου, αφού στις πυρετώδεις συσκέψεις με κυβερνητικά στελέχη απαίτησαν δραστικές- αν όχι αιματηρές- περικοπές και στην Υγεία, δίνοντας έμφαση στη φαρμακευτική δαπάνη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο «αγκάθι» στις συζητήσεις που έγιναν στο υπουργείο Οικονομίας μεταξύ των επικεφαλής της Τρόικα και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ήταν η απαίτηση των εκπροσώπων των δανειστών η συνταγογράφηση να γίνεται εφεξής αποκλειστικά και μόνο με βάση τη δραστική ουσία του φαρμάκου, χωρίς να αναγράφεται η εμπορική επωνυμία του φαρμάκου, έτσι ώστε να αυξηθεί τάχιστα η χρήση των γενόσημων.

Ωστόσο, πέρα από αυτό, ζητούνται και άλλα μέτρα για τη μείωση των δαπανών Υγείας, όπως η μείωση των αποζημιώσεων για ιατρικές εξετάσεις, η αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ από τα 12 στα 25 ευρώ, η έκδοση νέου Δελτίου τιμών φαρμάκων έως το τέλος του μήνα!

Το... ενδιαφέρον της Τρόικα δεν είναι τυχαίο, καθώς κατά τις συζητήσεις τη προηγούμενη εβδομάδα, ανακαλύφθηκε μια κατάμαυρη «τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ, που τίναξε στον αέρα τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών και έφερε από τη πίσω πόρτα πρόσθετα μέτρα για το 2012 αλλά κι έναν ακόμα πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο, που διαπιστώνει ότι το πεδίο της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης συνεχίζουν να αποτελούν ωρολογιακή βόμβα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ