Ο Μιχελάκης «καρφώνει» τον Στουρνάρα για σύμβουλο που διόρισε στο υπουργείο Οικονομικών - iefimerida.gr

Ο Μιχελάκης «καρφώνει» τον Στουρνάρα για σύμβουλο που διόρισε στο υπουργείο Οικονομικών

Ο Μιχελάκης «καρφώνει» τον Στουρνάρα για σύμβουλο που διόρισε στο υπουργείο Οικο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Nέα παρέμβαση που προκαλεί αίσθηση από τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου και νυν βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη. Αυτή τη φορά επέλεξε να βάλει στο στόχαστρο τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Μιχελάκης κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον κ. Στουρνάρα, στην οποία αναφέρει πως προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικα από την τοποθέτηση ειδικού συμβούλου στο υπουργείο του.

Αναλυτικά η ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα έχει ως εξής :

«Οι πρώην υπουργοί, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Λούκα Κατσέλη με σχετική τους Κ.Υ.Α., που υπεγράφη την 26η Φεβρουαρίου 2011, ανέθεσαν απ' ευθείας με αδιευκρίνιστα κριτήρια και αδιαφανείς διαδικασίες το σχεδιασμό και την υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων της χώρας στην CC&C Advisors LTD, μια παντελώς άγνωστη εταιρεία με έδρα το Λονδίνο και μετοχικό κεφάλαιο μιας λίρας.

Η εν λόγω ανάθεση προκάλεσε τότε εύλογα την έντονη αντίδραση της κοινής γνώμης δημιουργώντας παράλληλα μείζον ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης, δεδομένου ότι ανετέθη σε μια νεοσύστατη εταιρεία με μηδενική εμπειρία ο χειρισμός της μεγαλύτερης διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Όπως ήταν αναμενόμενο η υπόθεση έλαβε διαστάσεις σκανδάλου, καθώς αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία - φάντασμα συνεστήθη την 14η Δεκεμβρίου 2010, δηλαδή λίγο πριν την επίμαχη ανάθεση και προφανώς για το σκοπό αυτό, απασχολώντας μόλις έναν εργαζόμενο τον Κρίστοφερ Ουρέγκιαν, στο πρόσωπο του οποίου μάλιστα συνέπιπταν παράλληλα οι ιδιότητες του ιδιοκτήτη και γενικού διευθυντή της εταιρείας.

Η κατάληξη αυτής της προκλητικής και αδιαφανούς διαδικασίας ανάθεσης ήταν να εισπράξει ο κ.Ουρέγκιαν από το ελληνικό δημόσιο μέσω της εταιρείας του για τις υπηρεσίες που παρείχε στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων την αμοιβή των 50.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι εμφάνισε, όπως είναι γνωστό, μηδενικά αποτελέσματα.

Με βάση το ανωτέρω ιστορικό προκαλεί τουλάχιστον μεγάλη έκπληξη και δικαιολογημένη απορία η πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Uregian στο Υπουργείο Οικονομικών με καθήκοντα ειδικού συμβούλου, δυνάμει της ΔΙΑ 1135798 ΕΞ 2012/02-10-2012 Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών.

Επειδή αυτές τις δύσκολες ώρες, κατά τις οποίες κρίνεται το μέλλον της χώρας μας, οι πολίτες απαιτούν περισσότερο από ποτέ πλήρη διαφάνεια και απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του κράτους,
Επειδή η τυχόν επιλογή μη κατάλληλων προσώπων σε νευραλγικές θέσεις μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επιτυχία του κυβερνητικού έργου διακυβεύοντας τις πρωτόγνωρες θυσίες του ελληνικού λαού,

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός :

Με ποια κριτήρια έγινε η τοποθέτηση του κ.Ουρέγκιαν ως ειδικού συμβούλου στο Υπουργείο Οικονομικών ;

Γιατί δεν ελήφθησαν υπ' όψιν η σχεδόν ανύπαρκτη εμπειρία του εν λόγω προσώπου σε συνδυασμό με τη μηδενική αποτελεσματικότητα που επέδειξε κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων της περιόδου εκείνης ;

Γιατί το Υπουργείο Οικονομικών δεν έλαβε υπ' όψιν την ανωτέρω σκάνδαλώδη υπόθεση, στην οποία ο κ. Ουρέγκιαν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ