Σούλτς: Δεν θα επιτρέψουμε κατάρρευση της Ελλάδας αν η έκθεση της Τρόικα είναι καλή - iefimerida.gr

Σούλτς: Δεν θα επιτρέψουμε κατάρρευση της Ελλάδας αν η έκθεση της Τρόικα είναι καλή

Σούλτς: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δέσμευση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να αφήσει την Ελλάδα να καταρρεύσει, σε περίπτωση που η έκθεση της Τρόικα δείξει πως υπήρξε πρόοδος, έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Μιλώντας στη αυστριακή ραδιοφωνία ο κ. Σουλτς τόνισε πως στην έκθεση της Τρόικα ίσως φανεί πως δεν έγιναν αρκετά πράγματα στην χώρα μας, ή δεν έγιναν τα αναμενόμενα. Βασική αρχή, όπως είπε, είναι η αναγνώριση του γεγονότος ότι πρέπει να διατηρηθεί η ενότητα της Ευρωζώνης και αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για όλα τα άλλα, διότι δεν θα υπάρξει άνθρωπος που θα θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα αν γνωρίζει ότι σήμερα επενδύει σε ευρώ και αύριο θα πληρωθεί σε δραχμές.

Σε άλλη συνέντευξή του, στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, προχθές βράδυ, ο κ. Σουλτς είχε τονίσει ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα και την Ισπανία, για να βάλουν ξανά σε τάξη τα δημοσιονομικά τους και να μην τους επιβληθεί άγρια λιτότητα. Όπως παρατήρησε, οι δύο αυτές χώρες έχουν κυρίως ανάγκη από δέσμευση στο ευρώ, στρατηγικές επενδύσεις, αγώνα κατά της ανεργίας των νέων, αλλά και από ελπίδα.

Απευθυνόμενος στους Γερμανούς αξιωματούχους που επικρίνουν έντονα τη βοήθεια προς την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε πως είναι επίσης προς το συμφέρον των πλούσιων χωρών της ΕΕ, όπως η Γερμανία, να μην δουν να καταρρέουν οι αγορές των εξαγωγών τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ