Ολι Ρεν: Αρχές Νοεμβρίου η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Ολι Ρεν: Αρχές Νοεμβρίου η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα

Ολι Ρεν: Αρχές Νοεμβρίου η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τρόικα για το πακέτο το μέτρων και στις αρχές Νοεμβρίου η απόφαση για τη ν αποδέσμευση της επόμενης δόσης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο ευρωπαίος επίτροπος επί των Οικονομικών, Ολι Ρεν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters από το Τόκιο, ο κ. Ρεν ρωτήθηκε για το ελληνικό ζήτημα και συγκεκριμένα για το πότε θα επιτευχθεί η συμφωνία με την Τρόικα, αλλά και πότε θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση της βοήθειας.

Ο ευρωπαίος επίτροπος επί των οικονομικών σημείωσε πως η συμφωνία αναμένεται να επιτευχθεί εντός της επόμενης εβδομάδας και η δόση να εκταμιευθεί στις αρχές Νοεμβρίου.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κ. Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ, είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι η Αθήνα και η Τρόικα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν η Κομισιόν προσβλέπει σε μια συνολική απόφαση για την Ελλάδα, έως τη Σύνοδο Κορυφής στις 18-19 Οκτωβρίου, ο κ. Ο' Κόνορ απάντησε ότι επιθυμεί μια «καλή και ισχυρή» απόφαση για την Ελλάδα και μια συμφωνία που θα επιτρέψει στη χώρα να «προχωρήσει» το πρόγραμμα προσαρμογής.

«Επιθυμούμε να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατό, ωστόσο δεν είμαι σε θέση να δώσω συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα», δήλωσε ο κ. Ο' Κόνορ και προσέθεσε: «Πιστεύουμε ότι είμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ