ΓΣΕΕ: Απόψεις σύγχρονου Ηρώδη κρύβονται πίσω από τις ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

ΓΣΕΕ: Απόψεις σύγχρονου Ηρώδη κρύβονται πίσω από τις ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής

ΓΣΕΕ: Απόψεις σύγχρονου Ηρώδη κρύβονται πίσω από τις ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος δεν έχουν οι αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα αλλά και συνδικαλιστές σχετικά με το αίτημα της Χρυσής Αυγής να λάβει στοιχεία σχετικά με το πόσοι αλλοδαποί μαθητές βρίσκονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Αυτήν την φορά η ΓΣΕΕ με πιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη αναφέρει ότι «ερωτήσεις ειδικής στόχευσης, και μάλιστα κοινοβουλευτικές, υποκρύπτουν άποψη ''σύγχρονου Ηρώδη'', που μία ευνομούμενη Πολιτεία πρέπει να καταδικάσει».

Την επιστολή αυτή κοινοποίησαν και στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και ζητά να τηρηθεί «η ευρωπαϊκή δέσμευση της χώρας μας για παροχή και εξασφάλιση φροντίδας στο 90% των παιδιών ηλικίας μεταξύ 3 ετών και σχολικής ηλικίας και στο 33% τουλάχιστον των παιδιών κάτω των 3 ετών».

Αναφερόμενη τέλος στο θέμα των αλλοδαπών παιδιών, η Συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι «εφόσον οι αλλοδαποί γονείς έχουν τις προϋποθέσεις που τίθενται για την υποδοχή των δικαιούχων στους παιδικούς σταθμούς δεν μπορεί να αποκλειστεί το παιδί τους από την κλήρωση, ούτε να απομακρυνθεί πριν συμπληρώσει την προσχολική ηλικία λόγω εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας».

«Ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι οι απαντήσεις του υπουργείου θα θωρακίζουν τη συνταγματική νομιμότητα και δεν θα υπεισέρχονται σε διάθεση στοιχείων προς εκμετάλλευση» καταλήγει η επιστολή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ