Τρόικα προς Μανιτάκη: Θέλουμε απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα - iefimerida.gr

Τρόικα προς Μανιτάκη: Θέλουμε απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα

Τρόικα προς Μανιτάκη: Θέλουμε απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα τα οποία θέλουν να δουν άμεσα έκαναν λόγο οι Τροϊκανοί κατά την συζήτηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, χωρίς ωστόσο να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο.

Η Τρόικα κατά την επίσκεψή της στο υπουργείο ενημερώθηκε για την πορεία των μεταρρυθμίσεων, με τον κ. Μανιτάκη να τους κάνει γνωστό ότι, αν και είχαν ενημερωθεί και από τους εκπροσώπους της task force, ότι ως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών του κράτους από την οποία θα μειωθούν κατά 50% οι υπηρεσίες και, συνακόλουθα, οι θέσεις ευθύνης και θα ακολουθήσει αμέσως η αξιολόγηση του προσωπικού.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ωστόσο δεν δεσμεύτηκε σχετικά με το δημοσιονομικό όφελος της διαδικασίας αυτής πριν ολοκληρωθεί, κάτι για το οποίο επέμεναν σθεναρά οι εκπρόσωποι της τρόικας, ζητώντας μάλιστα και απαρέγκλιτη τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από την Ελλάδα.

«Δεν μας ενδιαφέρει να κάνετε εξαγγελίες, αλλά και προχωρήσει η μεταρρύθμιση», είπαν με έμφασ,η αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοοδος. «Οπως μας είπαν, η συζήτηση υπήρξε επικοδομητική», τόνισαν στελέχη του υπουργείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ