Το υπουργείο Οικονομικών βάζει λουκέτο σε 127 ΔΟΥ - Στην Αττική καταργούνται 28 - iefimerida.gr

Το υπουργείο Οικονομικών βάζει λουκέτο σε 127 ΔΟΥ - Στην Αττική καταργούνται 28

Το υπουργείο Οικονομικών βάζει λουκέτο σε 127 ΔΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ταχύτατους ρυθμούς προωθεί το υπουργείο Οικονομικών την κατάργηση 127 ΔΟΥ καθώς αναμένεται να μπει λουκέτο στις εφορίες εντός του έτους.

Η Ειδική Επιτροπή για την Ενοποιήσεων των ΔΟΥ έχει ολοκληρώσει το σχετικό πόρισμα και το παρουσίασε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών. Μόλις μπει σε εφαρμογή το σχέδιο ο νέος χάρτης των ΔΟΥ θα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • Αττική - 41 ΔΟΥ (καταργούνται 28)
  • Θεσσαλονίκη - 11 ΔΟΥ (καταργούνται 6)
  • Σε 13 Νομούς παραμένουν από 2 ΔΟΥ (καταργούνται συνολικά 35), σε 36 Νομούς παραμένει 1 ΔΟΥ (καταργούνται συνολικά 58).

Σύμφωνα με το πόρισμα οι 114 εφορίες που θα συνεχίσουν να λειτουργούν, επιλέχθηκαν με οικονομικά κριτήρια, όπως η φοροδοτική ικανότητα και ο αριθμός συναλλασσομένων. Επιπλέον, σύμφωνα με τεχνικά κριτήρια, όπως η επάρκεια των κτιρίων και το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους, επιλέχθηκαν τα κτίρια τα οποία θα στεγάσουν τις ενοποιημένες ΔΟΥ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ