Σόιμπλε: Η μείωση του χρέους είναι η μοναδική λύση - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Η μείωση του χρέους είναι η μοναδική λύση

Σόιμπλε: Η μείωση του χρέους είναι η μοναδική λύση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε πως η μείωση του χρέους των κρατών της Ευρωζώνης είναι η μοναδική λύση, αφού δεν υπάρχει καμία εναλλακτική. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας από το Τόκιο όπου βρίσκεται για την ετήσια συνεδρίαση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας είπε χαρακτηριστικά «Δεν υπάρχει εναλλακτική από τη μείωση μεσοπρόθεσμα των χρεών των κρατών που είναι υπερβολικά υψηλά, κυρίως εννοείται για το ευρώ και τη ζώνη του ευρώ στο σύνολό της».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα, αλλά και τις κινητοποιήσεις είπε «Εξακολουθώ να ανησυχώ για τις διαμαρτυρίες, αλλά αν παίρνεις αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη διαδηλωτές, δεν θα έχεις ποτέ μια βιώσιμη πολιτική».

Πρόσθεσε μάλιστα πως στις διαμαρτυρίες συμμετείχαν 15.000 άνθρωποι. «Είναι άραγε αυτοί μια πλειοψηφία; Στη δημοκρατία, η πλειοψηφία είναι αυτή που αποφασίζει. Μια μειοψηφία μπορεί να διαμαρτύρεται, όμως τις αποφάσεις τις παίρνουν οι πολιτικοί ηγέτες», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ