Τι έκανε στο Πεντάγωνο ο «χουβαρντάς» πρόεδρος των εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης; - iefimerida.gr

Τι έκανε στο Πεντάγωνο ο «χουβαρντάς» πρόεδρος των εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης;

Τι έκανε στο Πεντάγωνο ο «χουβαρντάς» πρόεδρος των εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανακοίνωση της συνάντησης του πρόεδρου της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρου Βενιάμη με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο στο Πεντάγωνο προκάλεσε πολλές απορίες. Οι περισσότεροι σκέφτηκαν ότι ο μεγαλοεφοπλιστής με την τεράστια περιουσία ήθελε να ανακοινώσει κάποια κίνηση οικονομικής στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο. Ενδεχομένως- υπέθεσαν- επιθυμεί να προσφέρει είτε ο ίδιος προσωπικά είτε εκ μέρους των ελλήνων πλοιοκτητών, κάποιο γενναίο ποσό για την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του στρατεύματος.

Τελικά, οι ελπίδες αποδείχθηκαν φρούδες καθώς όπως φάνηκε από τις δηλώσεις που έγιναν μετά την συνάντηση, ο κ. Βενιάμης δεν πήγε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας για να προσφέρει, άλλα για να πάρει.

Συγκεκριμένα, ζήτησε από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ελληνική ναυτική δύναμη που βρίσκεται γύρω από το κέρας της Αφρικής και αντιμετωπίζει την μάστιγα της πειρατείας.

Δεν είχε μάλιστα ούτε την στοιχειώδη πρόνοια να δηλώσει πώς στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλουν οικονομικά οι εφοπλιστές, προφανώς θεωρώντας ότι αρκεί η αφαίμαξη των Ελλήνων φορολογουμένων για την προστασία των περιουσιών τους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες ο κ. Βενιάμης είχε δηλώσει ότι οι Ελληνες εφοπλιστές θα πρέπει να συνεισφέρουν οικονομικά στην προσπάθεια ανάταξης της Ελληνικής οικονομίας αλλά είχε αφήσει ... άναυδους τους πάντες όταν πρότεινε να δώσει κάθε εφοπλιστής από...30.000 ευρώ!

Το εξευτελιστικό ποσό που είχε ανακοινώσει, προκάλεσε τότε την οργή πολλών άλλων πλοιοκτητών της ποντοπόρου ναυτιλίας, οι οποίοι θεώρησαν ότι η ατομική εισφορά καθενός θα έπρεπε να ξεκινάει τουλάχιστον από το ένα εκατομμύριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ