Στρος Καν: Η Ελλάδα πρέπει να μείνει πάση θυσία στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Στρος Καν: Η Ελλάδα πρέπει να μείνει πάση θυσία στην Ευρωζώνη

Στρος Καν: Η Ελλάδα πρέπει να μείνει πάση θυσία στην Ευρωζώνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αναγκαιότητα για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ επεσήμανε ο πρώην ισχυρός άνδρας του Διενθούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν λέγοντας χαρακτηριστικά πως η χώρα μας πρέπει πάση θυσία να μείνει στην Ευρωζώνη.

«Oι Ευρωπαίοι πρέπει να αναλάβουν τις απώλειες και να αποφύγουν πάση θυσία την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν αντιπροσωπεύει παρά το 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης αλλά όσο πιο μικρή χώρα είναι, τόσο πιο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Κι αυτό γιατί οι επενδυτές βλέπουν ότι η Ε.Ε. δεν είναι σε θέση να επιλύσει ένα πρόβλημα, που αποτελεί το 2% του ΑΕΠ και έτσι χάνουν την εμπιστοσύνη τους. Και χωρίς εμπιστοσύνη δεν υπάρχει ανάπτυξη», είπε ο Ντομινίκ Στρος Καν.

Από την Σεούλ της Νοτίου Κορέας όπου και βρίσκεται κάνοντας δηλώσεις στο περιοδικό Europolitique, ο τέως γενικός διευθυντής του ΔΝΤ τόνισε πως «από τότε που ξέσπασε η ελληνική κρίση, δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να κερδίζουμε χρόνο προκειμένου να αποφύγουμε την πρόσκρουση στον τοίχο,αλλά δεν επιλύουμε τίποτα. Η ευρωζώνη αντιμετωπίζει πραγματικό κίνδυνο».

Ο DSK συμμετείχε σε μία συζήτηση για το μέλλον της Ευρωζώνης στο πλαίσιο του World KnowledgeForum και όπως επεσήμανε οι Ευρωπαίοι δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής τα μέτρα που έπρεπε.

Παράλληλα πρότεινε να δημιουργηθούν μηχανισμοί για την μείωση των spreads. «Δεν μπορούμε να έχουμε μία νομισματική ένωση με τόσο διαφορετικά επιτόκια δανεισμού. Χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία πρέπει να συνεισφέρουν στη μείωση των επιτοκίων δανεισμού. Διακυβεύεται ή ίδια η επιβίωση της Ευρωζώνης» σημείωσε.

Τέλος ο Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ για την περίοδο2007-2011 χαιρετίζει τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αλλά προβλέπει ότι η δράση του δεν θα είναι θαυματουργή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ