Βόμβα Βενιζέλου: Δεν ξέρω αν έφτασε στα χέρια μου η αληθινή λίστα Λαγκάρντ από τον Παπακωνσταντίνου και τον Διώτη - iefimerida.gr

Βόμβα Βενιζέλου: Δεν ξέρω αν έφτασε στα χέρια μου η αληθινή λίστα Λαγκάρντ από τον Παπακωνσταντίνου και τον Διώτη

Βόμβα Βενιζέλου: Δεν ξέρω αν έφτασε στα χέρια μου η αληθινή λίστα Λαγκάρντ από τ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αιχμές κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος την ενημέρωση για την πορεία του usb που περιείχε τη λίστα Λαγκάρντ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος για πρώτη φορά διάβαζε την ομιλία του από τις σημειώσεις που είχε μαζί του και δεν μιλούσε από στήθους.

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως παρέλαβε το usb από τον Διώτη μαζί με μερικές τυπωμένες σελίδες, στις οποίες αναγράφονταν κάποια τυχαία ονόματα που είχε επιλέξει ο Διώτης για να εκτιμήσει το θέμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως το usb ήταν στο γραφείο του, χωρίς να το έχει χρησιμοποιήσει κανείς. «Το usb παρέμεινε στο γραφείο μου μαζί με πολλά άλλα ηλεκτρονικά υλικά μέχρι που το παρέδωσα στο Μέγαρο Μαξίμου. Όλο αυτό το διάστημα δεν το χρησιμοποίησε κανείς», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε δεν γνωρίζει ούτε αυτός αν το υλικό που δόθηκε στο Διώτη είναι το αληθινό ή αντίγραφο, αφού τη λίστα Λαγκάρντ, την πήρε πρώτος ο Παπακωνσταντίνου και εκείνος την έδωσε στον Διώτη.

Από τις βολές του κ. Βενιζέλου δεν απουσίαζε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο κ. Τσίπρας τον είχε κατηγορήσει πως χρησιμοποίησε το usb στις εκλογικές αναμετρήσεις. «Στις 28 με 30 Σεπτεμβρίου που ήμουν στις Βρυξέλλες με πήρε τηλέφωνο ο κ. Διώτης και μου θύμισε ότι είχε αφήσει στο γραφείο μου το usb, εγώ μετά από πίεση και προσπάθεια θυμήθηκα πιο ήταν. Και αυτό το λέω για όσους έσπευσαν να χυδαιολογήσουν κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια λέγοντας πως έγιναν δύο εκλογικές αναμετρήσεις με το usb στο συρτάρι μου», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε μάλιστα «μετά το τηλεφώνημα τον κ. Διώτη αναζήτησα το υλικό το οποίο ευτυχώς δεν είχε καταστραφεί και ήταν μαζί με άλλα usb».

«Πριν το πάρω εγώ ήταν στην Ελλάδα για 16 μήνες οπότε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί», είπε αναφερόμενος ουσιαστικά στον προκάτοχό του Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και στον Ιωάννη Διώτη. «Δεν ρώτησα τον Διώτη ποτέ για την πορεία των ερευνών περίμενα πρόοδο και αποτελέσματα σε όλες τις υποθέσεις του ΣΔΟΕ δεν ήθελα να παρέμβω», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος. Μάλιστα αναφερόμενος στον κ. Διώτη είπε πως δεν ήταν δική του επιλογή, αλλά ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης του είχε πει τα καλύτερα.

Ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως η ευθεία και επίσημη χρήση του υλικού κινδυνεύει να ανοίξει τεράστια νομικά ζητήματα αντίστοιχα με αυτά που άνοιξαν στη Γαλλία και να ωθήσει τους εμπλεκόμενους να οχυρωθούν πίσω από αυτά. Αντιθέτως η ανεπίσημη και μη δημόσια χρησιμοποίηση τους θα βοηθούσε στις έρευνες.

Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως «κακώς ο κ. Στασινόπουλος έδωσε τη λίστα στον κ. Πεπόνη, διότι αν την είχε στείλει στο ΣΔΟΕ αυτή θα μπορούσε να φτάσει στη Βουλή. Τώρα κινδυνεύουμε από το απόλυτο αδιέξοδο. Αυτός ο Γόρδιος δεσμός μας εκθέτει διεθνώς».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως ουδέποτε συζήτησε κάτι για τη λίστα με την Κριστίν Λαγκάρντ και πως ουδέποτε εκείνη του ανέφερε κάτι. «Εδώ δεν μου είπε ο Παπακωνσταντίνου, θα μου έλεγε η Λαγκάρντ;» διερωτήθηκε.

Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Βενιζέλου στα ονόματα που έδωσε στον κ. Καπελέρη σημειώνοντας πως τα 20 ονόματα αντιστοιχούν στα 2/3 του συνολικού ποσού στη λίστα το οποίο άγγιζε το 1,5 δισ. ευρώ.

Τέλος σε ερώτηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου τι απέγιναν οι σελίδες στο usb, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε πως δεν ξέρει τι απέγιναν ωστόσο του έκανε εντύπωση πως «τα τρία πρώτα ονόματα ήταν εβραϊκής καταγωγής».

«Θρυλική» στιχομυθία με την Κωνσταντοπούλου

Από τους διαλόγους που διέρρευσαν από την Επιτροπή φαίνεται πως υπήρξε ένταση μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου άρχισε να «βομβαρδίζει» τον κ. Βενιζέλο με ερωτήσεις επι 26 λεπτά ρωτώντας τον γιατί κράτησε το υλικό για τον εαυτό του, γιατί ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη να μη ζητήσετε γνωμοδότηση Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καθώς και για το ρόλο του κ. Διώτη

Ο κ.Βενιζέλος άρχισε να απαντά αλλά η κυρία Κωνσταντοπούλου τον διέκοψε και πάλι με αποτέλεσμα την έκρηξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Μη με ξαναδιακόψετε! Όλοι είχαν μαζί μου μια υπηρεσιακή σχέση γιατί δεν ήταν επιλογή μου. Δεν κάνω προσωπικά επιτελεία και πρέπει να πω πως όλοι φέρθηκαν άψογα. Ουδείς μου έθεσε τέτοιο ζήτημα (λίστας), μόνο τον Αυγουστο ο κ. Διώτης. Γιατί τα πράγματα είναι δεδομένα: δεν έχουμε νόμιμο αποδεικτικό υλικό…!
Ποτέ στο υπουργείο Οικονομικών σε τόσο σύντομο διάστημα δεν έγιναν τόσα πολλά στον τομέα της φοροδιαφυγής.
Η Αρχή Προστασίας Προσωπικού Χαρακτήρα εποπτεύει υπουργείο Οικονομικών. Υπάρχει αντιδικία με την εισαγγελία που έχει αντίληψη πως δεν υπάγεται στην αρχή, όπως είναι θέμα καμερών.
Εν πάση περιπτώσει, στέλνονται στη Αρχή νόμιμα στοιχεία και όχι προιόντα μυστικών υπηρεσιών, υποκλοπών, που ήρθαν όπως ήρθαν, άτυπο. Χωρίς έγγραφο ή πρωτόκολλο δεν μπορεί να δοθούν.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ποιος το κρίνει αυτό;

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εγώ και και ο κ. Διώτης! (εκνευρισμένος). Μη με ξαναδιακόψετε παρακαλώ!
Κύριε Πρόεδρε να προστατεύσετε το κύρος Επιτροπής κυρίως και εμένα ως παλιό μέλος και πρόεδρο κόμματος!

ΝΕΡΑΤΖΗΣ: Παρακαλώ κ. Βενιζέλο μην απαντάτε θέτοντας ερωτήσεις γιατί η κυρία ερεθίζεται…!

Λίγο αργότερα έδωσαν στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ένα χαρτί το οποίο ερέθισε και πάλι την περιέργεια της κυρίας Κωνσταντοπουλου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είδα πως πήρατε ένα σημείωμα. Θέλετε να προσθέσετε κάτι;

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κυρία μου, είναι προσωπικό… Μου θυμίζει την υποχρέωση μου να πάρω ένα φάρμακο!

Σε άλλο σημείο ο κ. Βενιζέλος εκνευρίστηκε τόσο που χτύπησε το χέρι στο έδρανο προκαλώντας ξανά τα σχόλια της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εχετε καταστρέψει τη χώρα και δε δικαιούστε να χτυπάτε το χέρι…

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Επιτέλους υπάρχει και ενα Θεμα κοινοβουλευτικής αισθητικής. Η κυρία Κωνσταντοπουλου θεωρεί οτι η επιτροπή ειναι όχημα για να μου κάνει προσωπικές επιθέσεις με άθλιες προσβολές και υπαινιγμούς

ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ : Oφείλετε κυρία Κωνσταντοπουλου να σεβαστειτε την επιτροπή. Δεν προσπαθώ να σας περιορισω, άλλωστε είστε απεριόριστη

Το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν εκρηκτικό αφού οξύτατο φραστικό επεισόδιο ξέσπασε μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Αναστάσιου Νεράντζη και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, ενώ ακόμα και μετά τη συνεδρίαση υπήρξε έντονος διάλογος μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου όπου δεν έλειψαν και οι απρέπειες από την πλευρά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ