«Το πιο εξελιγμένο ντόπινγκ στον αθλητισμό αυτό του Άρμστρονγκ» - iefimerida.gr

«Το πιο εξελιγμένο ντόπινγκ στον αθλητισμό αυτό του Άρμστρονγκ»

«Το πιο εξελιγμένο ντόπινγκ στον αθλητισμό αυτό του Άρμστρονγκ»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαρύτατοι είναι οι χαρακτηρισμοί της υπηρεσίας αντι-ντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA) κατά του Λανς Άρμστρονγκ και της ομάδας ποδηλασίας που είχε, την USPS Τeam.

«Τα στοιχεία δείχνουν πέρα από κάθε αμφιβολία πως η US Postal Service Pro Cycling Team χρησιμοποιούσε το πιο εξελιγμένο, επαγγελματικό και επιτυχημένο πρόγραμμα ντόπινγκ που έχει δει ποτέ ο αθλητισμός», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα της USADA. Η αμερικανική υπηρεσία καταπολέμησης ντόπινγκ έχει στη διάθεσή της καταθέσεις από 26 μάρτυρες, 15 εκ των οποίων είναι ποδηλάτες.

Στα στοιχεία επίσης περιλαμβάνονται καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επιστημονικά δεδομένα και εργαστηριακές εξετάσεις που αποδεικνύουν την χρήση, κατοχή αλλά και την διακίνηση αναβολικών ουσιών από πλευράς του Λανς Άρμστρονγκ.

«Η USPS Τeam ήταν επαγγελματικά σχεδιασμένη ώστε να πιέζει αθλητές να χρησιμοποιούν απαγορευμένες ουσίες, να αποφεύγουν την ανίχνευση, να διατηρούν την μυστικότητα και τελικώς να αποκτούν ένα αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσω της χρήσης του ντόπινγκ», αναφέρεται σε άλλο σημείο του πορίσματος.

Υπενθυμίζουμε πως ο 41χρονος ποδηλάτης αποφάσισε να αποσυρθεί από τον χρόνιο δικαστικό αγώνα με την USADA, χάνοντας με αυτό τον τρόπο τα μετάλλια που είχε κατακτήσει επί επτά συνεχόμενα χρόνια στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ