Εως τα μέσα Νοεμβρίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα- Η Τρόικα επιμένει σε μέτρα 9 δισ. - iefimerida.gr

Εως τα μέσα Νοεμβρίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα- Η Τρόικα επιμένει σε μέτρα 9 δισ.

Εως τα μέσα Νοεμβρίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα - Η Τρόικα επιμένει σε μέτρ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Έως τα μέσα του επόμενου μήνα επαρκούν τα διαθέσιμα του Δημοσίου, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση με τη Τρόικα εξέφρασε με αυτό το τρόπο τον προβληματισμό του για το εάν φτάνει ο χρόνος έως τις 18 Οκτωβρίου, προκειμένου να κλείσει η κυβέρνηση όλες τις εκκρεμότητες έτσι ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης.

Είναι, δε, ενδεικτικό, ότι αν και οι 89 προαπαιτούμενες ενέργειες έχουν περιοριστεί στις 35, το 10ήμερο που απομένει φαίνεται ότι δεν επαρκεί καθώς πέρα από τις Υπουργικές Αποφάσεις που θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπάρχει χρόνος για να εκδοθούν, χρειάζονται και νομοθετικές πρωτοβουλίες, πέρα από το νομοσχέδιο- σκούπα που θα περιλαμβάνει τα μέτρα της διετίας 2013- 2014.

Όσον αφορά στο πακέτο μέτρων που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Τρόικα, αν και η ελληνική πλευρά καταβάλει προσπάθειες να μη ξεπεράσει κατά πολύ τα 7,8 δισ ευρώ, η Τρόικα επιμένει σε μέτρα 9 δισ ευρώ, θορυβημένη κι από τις δημοσιονομικές αποκλίσεις της φετινής χρονιάς στο σκέλος των εσόδων.

Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό ότι αν και το πρωτογενές έλλειμμα στο 9μηνο ήταν μόλις 2 δισ ευρώ, έναντι 6,1 δισ ευρώ πέρσι, τα στελέχη της Τρόικας στέκονται στην υστέρηση των εσόδων- η οποία σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών οφείλεται κυρίως στις απώλειες 500 εκατ. ευρώ από την απεργία των εφοριακών- αλλά και στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου έναντι των ιδιωτών που φτάνουν πλέον στα 8 δισ ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ