Γυμνός διαδηλωτής: Είμαι απλά τρελός - Δεν ήξερα καν ότι η Μέρκελ ήταν στην Αθήνα - iefimerida.gr

Γυμνός διαδηλωτής: Είμαι απλά τρελός - Δεν ήξερα καν ότι η Μέρκελ ήταν στην Αθήνα

Γυμνός διαδηλωτής: Είμαι τρελός - Δεν ήξερα καν ότι η Μέρκελ ήταν στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αθώο έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον 56χρονο αμερικανό που το βράδυ της Τρίτης κυκλοφορούσε ολόγυμνος μπροστά από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Στο δικαστήριο υποστήριξε ότι είναι τρελός και ότι η πράξη του αυτή δεν ήταν διαμαρτυρία για την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελας Μέρκελ στην Αθήνα.

Οταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου γιατί το βράδυ της Τρίτης κυκλοφορούσε με αδαμιαία περιβολή στο Σύνταγμα, απάντησε πως «το έκανα γιατί είμαι τρελός», ενώ δήλωσε άγνοια για την επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ στην Αθήνα, λέγοντας πως «δεν διαμαρτυρήθηκα για την Μέρκελ, ούτε που ήξερα ότι είχε έρθει, απλώς είδα τον κόσμο να χειροκροτεί και συνέχισα».

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που είχε ο 56χρονος με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου και τον οποίο δημοσιεύει το capital.gr:

  • Πρόεδρος: «Γιατί το κάνατε»
  • Κατηγορούμενος: «Είμαι τρελός»
  • Ερ: «Δεν ήταν διαμαρτυρία για την επίσκεψη Μέρκελ;»
  • Απ: «Όχι, δεν ήξερα».
  • Ερ: «Όταν βγάλατε τα ρούχα σας στο Σύνταγμα, μπροστά στους Εύζωνες, υπήρξαν αντιδράσεις;»
  • Απ: «Ο κόσμος γέλαγε... Αμέσως ήρθε ο αστυνομικός και με συνέλαβε».

Ο δικηγόρους του αμερικανού έκανε λόγο για ψυχολογικά προβλήματα τα οποία και αντιμετωπίζει ο πελάτης του και ζήτησε από το Δικαστήριο να τον αθωώσει.

Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο αθώο για την κατηγορία της προσβολής δημοσίας αιδούς που αντιμετώπιζε τονίζοντας ότι δεν προέκυψε ότι προκλήθηκε σκάνδαλο, αλλά τον καταδίκασε πάντως σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών με αναστολή για παράνομη είσοδο, εξαιτίας έλλειψης αποδεικτικών των ισχυρισμών του εγγράφων, τα οποία θα πρέπει ο 56χρονος να προσκομίσει στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποφύγει την απέλαση.

Πάντως, όπως ανέφερε ο συνύγορός του, ο 56χρονος, ο οποίος είναι λογιστής στο επάγγελμα, είχε συλληφθεί ξανά στις αρχές του καλοκαιριούγια παρακώλυση συγκοινωνιών, καθώς περπατούσε στις ράγες του Μετρό), πράξη για την οποία εκκρεμεί το Δικαστήριο.

Ο 56χρονος δεν ήταν ο μόνος που έκανε την Τρίτη, γυμνή εμφάνιση στην Αθήνα, αφού το μεσημέρι στα πέριξ της πλατείας Συντάγματος έτρεχε ολόγυμνος και ένας ελληνοβρετανός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ